7x3.50x1.20Като алтернатива на хлорирането за дезинфекция по време на поддръжка в частни басейни се използва активен кислород (Oxy-Lent).

Когато използвате дезинфектант Oxy-Lent, преди да започне сезонът за къпане, е необходимо да почистите басейна, ако е необходимо, сменете пясъка във филтъра, третирайте дъното и стените с Алгицид, за да ограничите растежа на водораслите.

Стойността на pH на нивото на Ph трябва да се поддържа на 7,2-7,4. При тези стойности на нивото на Ph, ефективността на дезинфекция на водата с активен кислород е най-висока.

Обемът на водата в басейна трябва да премине през циркулационен цикъл поне 3 пъти на ден. За да се подобри качеството на филтриране, е необходимо да се осигурява ежеседмична цялостна промивка на филтъра.

Високите температури насърчават растежа на водораслите. Следователно, при дезинфекция на басейна с активен кислород, температурата на водата не трябва да бъде по-висока от 28 градуса по Целзий.

Коагулацията с Aqua-Aurat трябва да се извършва на всеки 4 седмици или по-често, ако водата бързо стане мътна.

Концентрацията на активен кислород трябва да се измерва най-малко 2 пъти седмично с помощта на специален тестер. Минималната допустима концентрация на активен кислород е 5 mg / l. Ако тази стойност е по-ниска от 5 mg / L, тогава е необходимо да се проведе шоково хлориране с Dorang и след това, след намаляване на концентрацията на свободен хлор до 0,3 mg / L, добавете обичайната доза Oxy-Lent.

За да преминете от продукти на основата на хлор до дезинфекция с Oxy-Lent (или обратно), не се изисква подмяна на вода.

Когато преминавате от хлор към Oxy-Lent, първо извършете шоково хлориране, изчакайте, докато концентрацията на свободния остатъчен хлор спадне до 0,3 mg / L, след което добавете Oxy-Lent.

Когато преминавате от Oxy-Lent към съдържаща хлор химия за басейна, изчакайте, докато концентрацията на активен кислород спадне до 5 mg / L, след което извършете шоково хлориране. В бъдеще добавете избрания от вас хлорен препарат.

Средства срещу растежа на водорасли.

За да се постигне перфектно качество на водата, е необходимо в нея да няма водорасли, с които хлорът не винаги може да се справи (особено във външните басейни).

Следователно, водата трябва периодично да се обработва със средство, което инхибира растежа и развитието на водорасли.

Елиминиране на мътността.

Водата в басейна често съдържа мънички частици, които не се виждат на дневна светлина, но са ясно видими при светлината на прожекторите. Обичайният пясъчен филтър, в който не се задържат. Следователно се добавя коагулантът Aqua-Aurat, способен да образува люспи, които обвиват тези частици и ги свързват в конгломерати, които от своя страна се филтрират или отлагат на дъното. При обратно промиване тези замърсители се отстраняват от филтъра.

Коагулацията се извършва на всеки 3-4 седмици или по-често с помощта на Aqua-Aurat, ако бързо стане мътна.