basein-sofia-simeonovo-6Много собственици на частни къщи, селски вили отделят място за изграждане или монтаж на готов басейн.

Каква е причината за тяхната голяма популярност и широко разпространение? Разбира се, може би основният фактор е цената. Напоследък се наблюдава тенденция за намаляване на цените както на готовите сгъваеми конструкции, така и на тяхното строителство.

В много отношения достъпната цена на басейните влияе при избора на много потребители. Плувните басейни се превърнаха в неразделна част от здравословния начин на живот за един модерен и успешен човек.

Най-оправданият вариант е да използвате услугите на професионална фирма baseini.eu, които предоставят най-доброто качество на европейския пазар – басейните на немския производител Trendpool. Като професионалисти в монтажа и ремонтите на сглобяеми и модулни басейни, Ви гарантират, че продуктите, които предлагаме ще Ви донесат удоволствие в дългосрочен план.

Но дори и да се обърнете към помощта на професионалисти, трябва да вземете решение за редица параметри, ясно да си представите какъв ще бъде бъдещият басейн и какво ще се изисква от вас, за да преведете идеята си в реалност.

Планирате да закупите готов или да изградите басейн по ваш проект?

За да може вашият плувен басейн да носи само радост, имате нужда от много малко: помислете внимателно за всичко и изберете правилната фирма, която ще реализира плана ви.

Място

Първото нещо, което трябва да решите, е къде ще бъде разположен вашият басейн: в къщата или на улицата.

Изграждане басейн в къщата

В този случай се препоръчва да го поставите в отделна сграда до къщата. Това предпазва микроклимата на жилищните помещения от влага.

Изграждане на открит (уличен) басейн

Преди да се пристъпи към строителство или монтаж, трябва да се проучат почвите на обекта. Много е важно да се знае нивото на подземните води. Може да се наложи да направите дренажна система. Разстоянието до техническото помещение, където ще се намира оборудването, не трябва да надвишава 10 м. Добре е, ако в непосредствена близост до предлаганата строителна площадка няма големи дървета: падащите листа или игли ще затруднят поддръжката на оборудването за третиране .

Дизайн на басейн

Как си представяте вашия басейн? На този въпрос има два възможни отговора: можете да закупите сглобяем басейн или да построите басейн, който не налага никакви ограничения за формата и размера на купата.

Тип филтриране

Ако решите да започнете строителството, трябва да направите избор между скимер и басейн тип преливник. Това е името на два вида регенериране (или филтриране) на водата. Всички сглобяеми басейни принадлежат към типа скимер.

Оборудване за басейни

Следващият етап е изборът на оборудване, необходимо за надеждното функциониране на басейна.

Фирмата, която трябва да построи басейна

Най-правилният и оптимален вариант е, когато всички етапи на строителство, от проектиране до монтаж на оборудването и въвеждане в експлоатация, се извършват от специалисти от една фирма. Добре координиран професионален екип ще извърши всички работи на най-високо ниво и ще се погрижи за по-нататъшната експлоатация и поддръжка на вашият басейн.