С настъпването на новата година , настъпват и новите тенденции и начини за актуализиране и надграждане на вашият дом, включително и за басейнът ви!

С настъпилият пандемичен хаос по целият свят хората прекарват все повече време вкъщи със семейството и близките си. „Остани вкъщи“ фразата става все по-популярна и хората инвестират повече време и ресурси в създаването на приятна зона с басейн , която е чиста и привлекателна.

Научете за някои от най-популярните тенденции за подобряване на вашият басейн през 2021 година.

Живот на открито

Увеличеното време вкъщи започна да омръзва на повечето хора. Поради това една от най-големите актуални тенденции е разширяването на жизненото пространство навън. Собствениците на жилища търсят начини да разширят сегашните си зелени площи за отдих, развлечения и функционалност. За защита от природните стихии собствениците на жилища могат да поставят перголи, беседки или надземни конструкции около или непосредствено до басейна им.

Озеленяване и алеи

Друга тенденция с плувния басейн, която трябва да се наблюдава през 2021 г., е озеленяването, което заобикаля басейна и палубата на басейна. Лехите, шезлонзите и растенията са жизнеспособни възможности за създаване на естествено и естетическо приятно пространство, но готови ли сте да поддържате това озеленяване? Има алтернативи, които изискват по-малко физически труд и време за поддържане: алеите. Алеите са неживи елементи, като скални стени, камъни, фонтани или изкуство, което създава привлекателна гледка, но не изискват храна, вода и бдителни грижи.

Някои примери за декорации на басейни с ниска поддръжка включват:

Подпорни стени и зидария

Павирани вътрешни дворове и пътеки

Валуни (голямо заоблено парче скала) , камъни или купчина от камъни

Изградени от човека езера

Градински тотеми или знамена

Скални градини

Беседки и перголи

Стопански постройки

Огради

Алеите може да изпълняват функция, но също така трябва да бъдат привлекателни и за окото. Например, ако ще имате ограда около вашия басейн, уверете се, че тя е естетически привлекателна и отговаря на пространството.

Спа функции

Изглежда, че спа центровете, горещите вани и джакузитата винаги присъстват в списъка с най-горещите тенденции за басейна през сезона, така че 2021 не е много по-различна! Разграничението се крие в характеристиките и видовете спа центрове, включени в имотите и басейните. Много собственици на жилища търсят начини да се наслаждават на откритото пространство през цялата година, така че отопляемите функции са доста популярни. Водните удобства, като фонтани и водопади, също са често срещани подобрения, които могат да превърнат обикновения плувен басейн в светилище на открито. Инсталирането на спа вана в центъра на вашия съществуващ басейн, за да създадете съвременна фокусна точка, също ще бъде част от тенденциите през 2021 година.

Системи за солена вода

Друга тенденция към басейните през 2021 г. е използването на солена вода. Има нещо съвсем различно в плуването в солена вода и то изисква по-малко химическо третиране. Докато системите за солена вода обикновено са по-скъпи, някои компании за басейни предлагат на клиентите възможност за басейн с морска вода за по-малко с професионално поддържани генератори на солена вода. Това създава по-естествено изживяване при плуване, лишено от високи нива на хлор.

Уникални покрития

Визията и стиловете се променят; тенденциите в басейна, които някога са били шикозни, могат да станат стари и износени. Това обаче не включва облицовките на басейни с мозаечни плочки. Дълги години басейните с ръчно изработена мозайка са  символ на състояние и заможност. Те демонстрират лукс и майсторство. Добавянето на ръчно изработено мозаечно покритие към вашия басейн е като добавяне на произведение на изкуството и то единствено по рода си. Тези мозайки не изискват специални грижи или поддръжка извън нормалното обслужване на басейна и придават външност на плувен басейн, който вероятно никога няма да излезе от мода.

Вграждания

Тъй като повечето от собствениците на жилища прекарват повече време вкъщи, има смисъл, в желанията им да подобрят характеристиките на своя плувен басейн. Например вградените седалки или первази могат да осигурят изцяло ново изживяване за всеки, който използва вашия басейн.Тези функции могат да бъдат изработени така, че да отговарят на всеки тип, стил или размер басейн.

Безшевни ръбове

Друга тенденция, която се очертава за басейните през 2021 г., са инфинити стил  – безкраен басейн . Виждали ли сте плувен басейн, който сякаш никога не свършва? Плували ли сте в басейн, който безпроблемно се слива с природата? Включването на басейна към пейзажа на природна среда е тенденция, която може да бъде постигната с безпроблемно окантоване на басейна – това е спираща дъха фокусна точка, която наистина трябва да видите, за да оцените.

Оттенъци на лагуната

Що се отнася до настилката и покритията на басейна, изглежда, че по-светлите нюанси са по – популярният избор. Тази година тенденцията на басейни се наклонява от по-светлите тонове и преминава към тъмни покрития на басейна, придавайки на водата усещане за „лагуна“. Това се постига с покрития, които са тъмносини, зелени или дори черни. Освен това тези по-тъмни цветни плочки абсорбират топлината, така че водата ви ще се усеща по-топла, по-дълго. Басейните с по-тъмна керемида също прикриват неща като водорасли или мухъл, така че трябва да сте особено бдителни за почистващите услуги, за да поддържате повърхностите чисти и хигиенизирани.

Интелигентно осветление

Никога не подценявайте значението на осветлението във вашите проекти за басейн и дом. Днес функциите и системите за интелигентно осветление са пътят. Те са лесни за наблюдение, ефективни за използване и естетически далеч по-добри от конвенционалните осветителни тела. Технологията позволява на собствениците на жилища да управляват осветлението си и до известна степен домашната си сигурност от телефона или компютъра си. Предлагат се и набор от цветови схеми и опции за яркост. Интелигентното осветление може да се синхронизира с други развлекателни или охранителни системи, за да се улеснят нещата.

Приемете най-горещите тенденции свързани с басейните от 2021 година

С непредсказуемата година зад нас и за напред, много собственици на жилища са наели професионална компания за обслужване на басейни и за почистване на басейни. Редовното почистване на басейна е жизненоважно за предотвратяване на развитието на микроби и бактерии.