Какво представляват безкрайните басейни?

Безкрайният басейн е плувен басейн, който се слива със заобикалящата го среда, тъй като водата изглежда все едно изчезва над един или повече ръбове на басейна. Понякога е известен като басейн с мокри ръбове, басейн с отрицателен ръб или дори басейн без ръбове и когато погледнете един от тези иновативни басейни, е лесно да разберете защо, тъй като басейнът буквално изглежда без ръб на един или повече страни.

Басейните с безкрайност са невероятно луксозни и релаксиращи за плуване. Обикновено те са изградени върху полегати места, така че ви дават напълно безпрепятствена гледка към заобикалящата ви среда, без стена на басейна да ви пречи. Това е изключително впечатляващо, тъй като ви позволява да се насладите на истинската красота на пейзажа около вас, независимо дали това е гледка към селските райони или оживен градски пейзаж – безкрайният басейн е идеалната гледна точка за наблюдение на света и наблюдение на залеза. Освен това сте заобиколени от успокояващия звук на каскадна вода, тъй като ръбът на безкрайността създава ефект на водопад, като водата непрекъснато се спуска от ръба на басейна. Тези елементи създават невероятно спокойна и релаксираща обстановка, идеална за облекчаване на стреса в края на труден ден или за наслада на истинско качествено време с любимите хора.

Наскоро само най-луксозните хотели и домове на знаменитости разполагаха с безкрайни басейни. Въпреки това, благодарение на напредъка в технологията на басейните, вече е възможно и останалите да се наслаждаваме на безкрайни басейни в собствените си дворове!

Безопасни ли са безкрайните басейни за плуване?

Първоначално басейните с безкрайност станаха известни, когато видеоклиповете на басейна на покрива в хотел Marina Bay Sands в Сингапур станаха популярни в социалните медии. Хората бяха зашеметени от красотата на дизайна на безкрайния басейн и не можеха да разберат как е безопасно да се плува, без да се премества от ръба.

Истината, разбира се, е, че безкрайните басейни са напълно безопасни, благодарение на иновативния начин, по който са проектирани и изградени. Стената на басейна на безкрайния ръб е изградена малко по-ниско от останалите стени на басейна, така че не достига по-високо от нивото на водата и изобщо не може да се види от или до басейна. Тази стена също е изградена под ъгъл, наклонена навън от басейна, което създава ефекта на водопада над ръба на безкрайността.

Тази вода очевидно трябва да отиде някъде, тъй като би било изключително опасно да има водопад, който пада върху град от покрива на хотел, например! Тук дизайнът на безкрайния басейн става наистина умен. По-малък басейн, известен като задържащ резервоар, е изграден под ръба на безкрайността, така че да е напълно невидим от самия басейн. Този задържащ резервоар улавя падналата вода и я изпомпва обратно в основния басейн в непрекъснат цикъл. Безкрайният басейн никога не се изпразва и няма загуба на вода, което прави басейна без ръбове толкова екологичен, колкото обикновения басейн.

Стените на басейна около безкрайните ръбове на басейна са специално подсилени, за да издържат на допълнителното тегло на водата, непрекъснато каскадираща се над тях, така че безкрайните басейни са също толкова безопасни за плуване, колкото обикновените басейни. По същество това е изключително умна оптична илюзия, която добавя допълнителен елемент на новост и лукс към дизайна на вашия басейн.