7x3.50x1.20Басейните в селските къщи вече не са лукс. Въпреки това, за да се запази външният им вид и привлекателност, грижата за басейна на закрито трябва да е редовна и задълбочена.

Какво трябва да знаете за почистването и поддържането на басейна на закрито

Почистването е процедура за почистване по шевове и плочки с измиване на всички свързани елементи, които са в басейна и се нуждаят от навременна грижа.

Експертите препоръчват генерално почистване и напълно източване на водата в открити басейни поне веднъж годишно, а в затворени – поне 3 пъти. Купата на резервоара трябва да се измие, в зависимост от материала, със специални средства. Такова почистване може да се извърши независимо, но е по-добре и по-удобно да се извикат специалисти от baseini.eu за това.

За да почистите басейна, трябва да започнете с източване на водата от неговата купа. Пригответе се за облицовъчния басейн, който ще бъде много по-труден за почистване до блясък.

По време на работа на басейна с течение на времето върху плочката се образува воден камък – варовик. Доста проблематично е да се елиминира с помощта на обикновени домакински химикали, които се купуват в магазина. За почистване на този вид плака използвайте специален разтвор, който може да отмие варовик без да повреди плочките. Образуването на камъни става доста бързо, така че ако започнете този процес и не го премахнете за дълго време, плочката ви ще стане тъпа и покрита с жълтеникаво неприятно покритие.

Поддръжка на закрит басейн

Така и водата, и вътрешният басейн се нуждаят от редовна поддръжка. В резултат на използването на неправилни средства и неправилна поддръжка на басейна ще се сблъскате с повреда на оборудването. Не очаквайте, че обикновеното хлориране ще спаси водата от сериозно замърсяване, може да причини дискомфорт само по време на плуване.

Природата на водата е такава, че при постоянен цикъл не се наблюдава обогатяването й с кислород, в резултат на което тя става податлива на процеса на размножаване и цъфтене на бактериите. За да се предотвратят такива негативни последици, грижата за всеки басейн в затворени помещения изисква инсталирането на специални филтърни единици.

По този начин осъществяването на промиване с вода ще се извърши чрез специален дренаж, в който ще се утаят ненужни примеси и вредни суспензии, които пречат на удобната почивка на вода.

Основно оборудване за вашия басейн

Предотвратяването на износване на оборудването винаги е по-добро от поръчката на ремонт. Следователно, не трябва да допускате необратими последици, неправилно да се грижите за басейна. Съвременните революционни системи за пречистване на водата ще помогнат в това, тъй като те са оборудвани с практически неограничена технология. Богат асортимент от оборудване е на разположение на всички, но е желателно да се даде предпочитание на производители с добра репутация.

Предвид химичния състав на водата и особеностите на нейната циркулация, е възможно да се провежда регулярна превантивна поддръжка на оборудването – йонизатори, дозатори за хлор, контролери на химичния баланс на водната повърхност. Като цяло такова оборудване е напълно отговорно за пречистване на вода, дезинфекция и елиминиране на патогенни бактерии и други микроорганизми, които провокират цъфтежа на водата.

Важен елемент за грижата за закрития басейн е контролерът за състоянието на водата. Това устройство е необходимо за правилното определяне на състава на веществата, които се намират в басейна, проследяване на приемливото им ниво и балансиране на качеството на водата.