Класификация по басейни

Видовете фиксирани басейни са класифицирани по:

  • По материал – стоманобетон, полипропилен, композитна керамика;
  • По местоположение – отворен и с павилион на улицата, на закрито;
  • По вида на водоприемника за филтриране – скимер (с уловители на повърхностни замърсявания) и преливник (водата е на същото ниво с повърхността на пода);
  • По предварителна заявка – детски, здравни, спортни, летни къщи;
  • По време на употреба – сезонно, целогодишно;
  • За мобилност – стационарни и преносими (сглобяеми).

Изброените фактори влияят сериозно върху избора на оборудване, което ще осигури необходимите функции на водния комплекс.

Характеристики на всеки тип материали за купа

Сред разпространените материали, бетон, пластмаса и фибростъкло (композитна керамика), от които са издигнати стационарни резервоари, всеки тип има своите предимства и недостатъци:

  • Стационарните пластмасови басейни са разделени на композитни и полипропиленови.

Композитните басейни имат най-високия експлоатационен живот, тъй като имат подобрени физически и механични свойства. Потребителите оценяват устойчивост на температурни крайности, устойчивост на агресивни среди, сила на механични натоварвания и износване, висока скорост на изграждане.

Конструкциите от полипропилен се отличават с приемлива цена, отлична херметичност, възможност за сезонна и целогодишна употреба както на закрито, така и на открито. Предимството е рентабилността на конструкцията, при която купата, направена в сервиза или в помещенията на клиента, не изисква облицовъчна работа и се монтира без хидроизолационно устройство.

  • Бетонен басейн има висока якост и гъвкавост, но има значителен недостатък – дълъг период на строителство от 1,5 до 3 месеца.

Стоманобетонната конструкция е завършена с неръждаема стомана, полипропилен, PVC филм, плочки или мозайка и изисква значителна инвестиция на време за подготвителните работи по хидроизолационното устройство. Сглобяемите стационарни басейни са вид структура на рамката, която се сглобява на открито за топлия сезон и се отстранява с настъпването на студеното време. Сред предимствата на този тип са ниската цена и мобилността на конструкцията.

За да поръчате професионален дизайн и изграждане на басейни, моля, свържете се с нашата фирма, а нашите специалисти ще реализират вашата мечта за вашия воден развлекателен комплекс за кратко време в рамките на отпуснатия от вас бюджет.

Представяме Ви най-доброто качество на европейския пазар – басейните на немския производител Trendpool. Като професионалисти в монтажа и ремонтите на сглобяеми и модулни басейни, ние Ви гарантираме, че продуктите, които предлагаме ще Ви донесат удоволствие в дългосрочен план. Всичко това придружено от професионализма ни е предпоставка за една страхотна атмосфера около прекрасния басейн!

Ние ще изградим Вашият мечтан басейн в най-кратки срокове!