изграждане-на-басейн

Ако обмисляте да инсталирате басейн в задния си двор, трябва да сте сигурни, че го хлорирате правилно. Хлорът е изключително важен за дългосрочното здраве на вашия басейн. Той работи за унищожаване на бактерии и микроорганизми, които могат да растат и да се развиват във водата на вашия басейн. Ако не се лекуват, тези бактерии могат да представляват сериозни рискове за здравето за вас и вашето семейство.

Как действа хлорът?

Хлорът се използва от десетилетия за освобождаване на басейните от неприятни бактерии. Но замисляли ли сте се как всъщност действа хлорът? Е, всичко е въпрос на наука! Когато срещне вода, хлорът убива вредните бактерии, като унищожава техните ензими и клетъчни структури. Това прави всички тези глупави микроорганизми напълно безвредни. Въпреки че хлорът е доста силен химикал, той е напълно безопасен за хората, когато се използва правилно. Хлорът може да отнеме известно време, за да действа магически, така че не се впускайте веднага! Предлагат се и хлоризатори за басейни със солена вода.

Чистота и хигиена

Хлорирането е абсолютно необходимо, за да осигурите чист и хигиеничен басейн, на който да се насладите с вашето семейство. От години хлорът се използва като надежден и удобен начин да се гарантира, че водата е безопасна и без бактерии. Хлорът дори се използва за хигиенизиране на питейната вода. Басейн, който не е хлориран, може да представлява сериозни рискове за здравето и безопасността. Все още водата е изложена на риск от замърсяване от вредни бактерии, които могат да причинят заболяване на хората. Хлорът решава този проблем, като дезинфекцира водата във вашия басейн. За да сте сигурни, че вашият басейн остава безопасен и чист, не забравяйте да тествате внимателно водата си и да следвате всички инструкции.

Какво се случва, ако не хлорирам басейна си?

Хлорирането на вашия басейн е изключително важно по различни съображения за здраве и безопасност. И така, какво би се случило, ако не хлорирате басейна си?

Когато третирате басейна си с хлор, всъщност дезинфекцирате водата си. Това предпазва вас и вашето семейство от вредни бактерии и микроорганизми. Ако решите да не хлорирате басейна си, рискувате сериозни заболявания. Повишените нива на бактерии във вашия басейн могат да накарат филтъра ви да работи извънредно. Когато е поставен под напрежение за дълъг период от време, вашият филтър е изложен на по-голям риск от неизправност или повреда.

Различни видове хлор

Хлорът се предлага в различни форми. В зависимост от вашите нужди може да имате нужда от различен вид хлор от вашия съсед. Таблетките са удобен начин да се гарантира, че вашият басейн получава правилното количество хлор. Гранулираният хлор действа по-бързо от таблетките, но обикновено има по-ниска концентрация на активни съставки. Течният хлор е друг чудесен начин за контрол на бактериите във вашия басейн.