плувен басейн

Басейнът е място за забавление за цялото семейство, предимство при продажбата на дома ви и зашеметяващ център на вашия двор. Решили сте, че вече е време за изграждане на басейн във вашия дом? Съставихме това полезно ръководство, за да знаете за какво да мислите, когато започнете да изграждате своя басейн.

Бъдете креативни с дизайна на басейна

Това е забавната част! Най-добрият начин да започнете е като решите приблизително какъв размер басейн може да побере вашето пространство и да го използвате като основа за дизайн. Най-популярните дизайни при нас са овални, кръгли и правоъгълни. Основните материали за изграждане на басейни са бетон, винилова облицовка и фибростъкло. Всеки материал работи най-добре за различни форми и бюджети. Помислете кой ще използва басейна и с каква цел, ако това е предимно за семейни забавления, тогава ще трябва да се уверите, че има много плитки зони за деца, докато басейнът за упражнения трябва да бъде възможно най-дълъг за дължините на плуване.

Проверете правилата за планиране

Този аспект на изграждането на басейн е по-малко забавен, но също толкова важен. Всеки вътрешен басейн трябва да отговаря на вашите местни строителни разпоредби, които ще диктуват отстъпни разстояния от вашия имот, канализационни линии и други фактори на околната среда, включително ограда и достъп. Уверете се, че кандидатствате за разрешението си за строеж възможно най-скоро, така че чакането на одобрение да не задържа строителството.

Избор на вашето оборудване за басейн

В готовия ви басейн ще има много други неща освен вода! След като знаете основните размери и форма на вашия басейн, е време да изберете допълнително оборудване и основни компоненти. Ще ви трябва помпа и система за филтриране, за да поддържате басейна си чист и здрав най-малкото, но има и няколко екстри, които може да искате. Хлораторът за солена вода ще помогне да поддържате водата балансирана и безопасна, а отоплителните системи са чудесен начин да поддържате басейна си удобен за плуване през цялата година.

На този етап можете също да планирате осветлението на басейна и разположението на всякакви струи и скимери, така че се насочете към местния доставчик на оборудване за басейн и проверете възможностите си.

Решете кога да изградите

Изграждането на вашия басейн през есента или зимата може да ви спести значителна сума от разходите за строителство, тъй като това е извън пиковото време за строителите на басейни. Ако започнете изграждането в края на зимата, тогава вашият басейн може да е готов точно навреме за пролетта, когато излезе слънцето!

За допълнителни съвети относно изграждането на собствен басейн от експерти по басейни в София, обадете се на Baseini.EU сега на 0878 965 556 или посетете страницата ни за контакт за повече начини да се свържете с нас.