ovalen-basein-9x5Избирайки типа басейн за вила или градска къща, е доста трудно клиентите да решат къде да намерят място за такъв воден комплекс: вътре в къщата или навън. Само реален анализ на предимствата и недостатъците ви позволява да определите оптималния дизайн на басейна.

Закрит басейн

За да се изгради закрит басейн, е необходимо да се осигури удобно място на етапа на проектиране и строителство на вилата или къщата, да се подготви просторно помещение с вентилация, климатик, основни комуникации,и избора на материала за купата. Това се дължи на факта, че композитният завършен съд може да бъде монтиран в ямата преди монтажа на тавани и стени, а при завършена конструкция това не може да се направи.

Изграждането на бетонен басейн може да се извърши след въвеждане в експлоатация на цялата къща, без да се споменават основните строителни процеси – това е безспорно предимство при избора на стоманобетонна конструкция.

Ако сравним два често използвани типа вътрешни водни комплекси, стоманобетон и композит, всеки от тях има предимства и недостатъци:

Басейни, изработени от композитна керамика, са по-скъпи от бетона, но монтирането им отнема до 10 дни.

Изграждането и декорирането на стоманобетонна конструкция отнема до 3 месеца, а цената й зависи от избрания завършек и конфигурация със сервизните системи.

По отношение на издръжливостта и износоустойчивостта басейн от фибростъкло надминава бетонния резервоар по керамика, мозаечна облицовка или декорация от PVC филм.

Оборудването за сравнените видове басейни се избира независимо от материала и се изчислява според капацитета и желанията на клиентите.

Външен открит басейн

За разлика от закритите басейни, които се използват целогодишно при по-щадящи условия, външните басейни са изложени на атмосфера, ултравиолетово лъчение, температурни промени, така че тяхното устройство изисква по-внимателна подготовка, като се вземат предвид всички неблагоприятни фактори. Резервоари на личен парцел се използват сезонно и изискват компетентно опазване през зимния период.

За изграждането на външни басейни са подходящи проекти, използващи композитни, бетонни, полипропиленови купи. Всички тези материали издържат на налягането на почвата, температурните крайности и агресивните ефекти на атмосферата. Монтажът на СПА комплекси на открито може да се извърши само в топлия период – и това е може би единственото ограничение за започване на работа.

Предимствата при избора на изкуствени резервоари на открито са:

  • Възможността за устройство без да нарушава конструкцията на къщата, вилата.
  • Неограничен размер и форма на резервоара.
  • Подобряване на дизайна на територията.
  • Плуване сред природата – на чист въздух с тен.
  • Недостатъкът на уличните комплекси може да се счита за метеорологична зависимост и бързо замърсяване на водата.

За да поръчате висококачествен дизайн и изграждане на басейни, препоръчваме да се свържете с нашата фирма baseini.eu. Предлагаме благоприятни условия за разходите за работа и оборудване, графика на изчисленията и въвеждането в експлоатация на съоръжението.

Представяме Ви най-доброто качество на европейския пазар – басейните на немския производител Trendpool. Като професионалисти в монтажа и ремонтите на сглобяеми и модулни басейни, ние Ви гарантираме, че продуктите, които предлагаме ще Ви донесат удоволствие в дългосрочен план. Всичко това придружено от професионализма ни е предпоставка за една страхотна атмосфера около прекрасния басейн!