7x3.50x1.20

Ако искате да знаете какъв е средният размер за басейн, може да се наложи да дефинирате няколко качества на басейна, за да получите най-точната информация. Например, търсите ли средни размери на басейна в исторически план или питате за това колко голям е средният басейн, инсталиран днес? Шансовете са, че това ще бъдат две значително различни числа. По същия начин ще намерите различна информация въз основа на това дали се опитвате да поставите плувен басейн в малък заден двор в сравнение с въпроса какъв е оптималният размер плувен басейн, ако приемем, че нямате ограничения за двор (или бюджет). В следващата статия ще се опитаме да ви отговорим на всички тези въпроси.

Преди да се потопите в размера на басейна и измерванията за средни басейни, първо си струва да споменем, че няма идеален плувен басейн. Това означава, че един размер не отговаря на всички, когато става въпрос за избор на най-добрия плувен басейн за вашето семейство. Като изпълнител на монтаж на плувни басейни това е първият ми бизнес, когато се срещам със собственик на дом, който иска да има инсталиран басейн. Първата стъпка за мен е да определя какви са вашите приоритети за новия ви пул. Търсите ли да плувате обиколки всеки ден за ползите за здравето или имате няколко малки деца, които искате да изгаряте енергия ежедневно, докато оставате в рамките на собствените си линии? Може би във вашето семейство има някой с увреждания и басейнът е предимно за терапевтични цели … само като идентифицирате приоритетите си, можете след това да изберете най-добрия басейн, който да отговаря на вашите нужди. Звучи достатъчно интуитивно, но за разлика от това повечето хора идват на масата неподготвени или дезинформирани.

Например, изключително често се случва собственик на дом да ни каже, че иска да има инсталиран басейн и басейнът трябва да е солена вода. За мен инсталирането на солена вода означава обширен разговор за предимствата и недостатъците на получаването на хлор от солена вода. Вместо просто да кажем да, солена вода, вместо това ги питаме защо искат солена вода. Защо е важната част. 9 пъти от 10 отговорът, който получаваме, е, че солената вода не изисква поддръжка или някой от семейството е алергичен към хлор, така че трябва да е солена вода … и двете са неверни твърдения. За да ви помогнем да намерите точния размер на басейн, първо трябва да помислите за какво искате да използвате басейна. Също така искате да обмислите неща като колко искате да струва басейнът, както предварително, така и месечно, за да работи.

Разходи за експлоатация на басейна – Колкото по-голям е вашият басейн, толкова повече ще струва работата му месечно. Ако предпочитате да плувате в топла вода, тогава съображението за размера на басейна е много по-важно. Филтрирането на водата в басейна е достатъчно скъпо, въпреки че става много по-евтино чрез използване на помпа за басейн с променлива скорост, но отоплението на водата в басейна с газ или електричество е изключително скъпо. Ако месечните разходи за работа са основна грижа за вас, тогава трябва да сте наясно колко голям е вашият басейн. Разходите за отопление, химикали и филтрация се увеличават, колкото по-голям е вашият басейн.