Докато правим последните си потапяния в басейна и започваме да изпускаме гигантските си фламингота и еднорози, осъзнаваме, че всички добри неща имат край.

Поне до следващото лято.

В рамките на няколко седмици ще е време да затворите искрящия си оазис и да се сбогувате за зимата.

И ако не искате вашият басейн да се превърне в блатиста бъркотия дотогава, може да помислите за добавяне на покритие за басейн.

След 20 години обслужване, изграждане и сега производство на басейни от фибростъкло, станахме свидетели на предимствата от поддържането на покритие на басейна на подземен басейн през сезона (по-малко листа, по-малко мръсотия и т.н.).

Резултатът може да варира в зависимост от вида на покритието, което имате, но като цяло наличието на покривало за басейн трябва да направи живота ви малко по-лесен през пролетта. В тази статия ще разберете за различните видове покривала за басейни, които можете да закупите, къде да ги купите и как да изберете правилния размер на покривката на басейна.

В крайна сметка трябва да знаете къде да купите покривало за басейн, кой тип може да искате да купите и кой приблизителен размер ще трябва да поръчате.

basein-mogila-2

Типове покритие на подземен басейн

Има три основни типа покривка за плувни басейни. Те включват:

  • Зима
  • Сигурност
  • Автоматично

Други покривала на басейна, като слънчеви покривки, се използват по-рядко за осигуряване на басейна през зимните месеци. Изградените по поръчка покривала, като покрива на басейни за подвижен терен, са много по-скъпи. Поради тези причини повечето хора ще избират между зимно, охранително или автоматично покритие на басейна за своя басейн по време на извън сезона.

Къде да купя покривало за басейн?

Повечето покривала за басейни могат да бъдат закупени от магазини за доставки на басейни или големи търговци като Amazon. Може да се наложи да намерите дилър, ако искате да получите автоматично покритие на басейна, но трябва да можете да закупите зимно или предпазно покритие, без да преминавате през дилър или продавач.

Как да измерим басейна си, за да изберем покривката

Ако се чудите колко голям трябва да е капакът на вашия басейн, можете да измерите вътрешния си басейн, за да определите правилния размер на покривалото, преди да излезете и да си купите такъв, или можете да използвате размерите на басейна си, ако е с линейна форма. Не сте сигурни дали имате правилните размери? Ето как да се измери покритието на басейна:

С помощта на измервателна лента измерете дължината и ширината на вашия басейн от всички страни.

Не забравяйте да включите стърчащи стъпала и всяка друга част от вашия басейн, която може да се простира извън основната зона.

Мярка в крака.

Например, нашият басейн L36 е с линейна форма, но има две извити секции от всеки край. И двете трябва да бъдат включени, докато измервате басейна си, за да получите капака на басейна с точния размер.