kragal-basein-4

Що се отнася до избора на почистващ робот за басейни, струва си да инвестирате в правилния модел за вашия басейн, тъй като тези малки машини могат да изминат 1000 км годишно, като работят часове през летните горещини и зимните студове. Добрият почистващ робот за басейни ще защити здравето на вашия басейн и ще намали нуждата от ремонт с течение на времето, както и ще поддържа вашия басейн да изглежда страхотно, без да изразходвате твърде много от времето си.

Почистващи средства за смукателни роботи

Смукателните почистващи роботи използват силата, създадена от вашата филтрираща система, за да изсмукват листа и отломки. Всмукателният маркуч се прикрепя към вашата скимерна кутия и почистващото устройство се движи около басейна, за да покрие цялата повърхност. Инерционни почистващи почистващи машини покриват пода на басейна ви произволно и са чудесни за басейни с извити стени, а не с остри ъгли.

Вторият сорт е редуктор за смучене, който се движи по предварително зададен модел, за да свърши работата много по-бързо. Те са най-подходящи за басейни с тесни ъгли и стъпала. И двата вида почистващи роботи са достъпни и лесни за инсталиране.

Роботизирани почистващи средства за басейни

Роботизираното почистване на басейна е най-скъпият, но удобен вариант. Този тип почистваща система е чудесна за големи басейни, тъй като те бързо почистват всяка повърхност на вашия басейн, без да се налага да вдигате пръст! Те работят на електричество, така че ще трябва да инсталирате безопасна точка за захранване на открито, но след като е настроен роботизиран почистващ препарат за басейни, той ще използва по-малко енергия като другите почистващи препарати, а цялостното почистване означава, че можете да използвате по-малко химикали, за да поддържате здрав басейн .