Отоплението на вашия басейн е най-добрият начин да поддържате комфортна температура на водата. Нагревателите за басейн удължават сезона на басейните на вашето семейство и позволяват на всички да се насладят на плуване, дълго след като слънцето залезе. Кой е най-добрият метод за отопление на вашия басейн? Може да е объркващо! И намирането на най-качественото оборудване, което осигурява най-високи икономии на енергия и експлоатация, може да бъде предизвикателство. Нека разгледаме предимствата и опциите.

izgrajdane-basein-plovdiv-3

Предимства от отоплението на вашия басейн

Ползите от басейните са неоспорими: забавление, упражнения, нови умения, социализация, изграждане на сила, намаляване на стреса и много други. От само себе си се разбира, че ще искате да се наслаждавате на басейна си възможно най-дълго.

  • Позволява плуване в хладни дни и нощи
  • Разширява възможностите за домашно упражнение
  • Увеличава вашата активност и времето на открито
  • Надгражда вашите упражнения и опции за забавление
  • Подобрява цялостния ви комфорт и удоволствие

Опции за отопление на вашия басейн

Всички методи за отопление на басейни и спа центрове въвеждат топлина във водата. Това може да стане по няколко начина, но най-често използваните нагреватели или термопомпи са:

Газов нагревател

Газовите нагреватели са най-популярното оборудване за отопление на басейни. Те са идеални за бързо и ефективно отопление на всеки басейн.

Електрически спа нагревател

Електрическите спа нагреватели бързо загряват водата във вашия спа център. Те се побират в компактни пространства и не изискват газова връзка.

Електрическите спа нагреватели предлагат всички усъвършенствани функции и възможности на нагревателите, два пъти по-големи от техните. Те имат резервоар от неръждаема стомана и са лесни за инсталиране и удобни за обслужване.

Топлинна помпа

Топлинните помпи работят чрез пренос на топлина от околната среда към водата на басейна с помощта на електричество. Те имат по-висока първоначална цена от газовите нагреватели, но са по-енергийно ефективни в дългосрочен план. Те са добър избор за поддържане на басейн при зададена температура, но са чувствителни към променливостта на климата.

Покривки за басейн

В допълнение към отоплението на вашия басейн или спа център, можете да подобрите ефекта на затопляне, като добавите покритие за поддържане на комфортна температура на водата. Използването на покривало за плувен басейн, когато басейнът не се използва, може значително да намали разходите ви за отопление с до 50-70%.