Махнете покривалото на басейна

Покривалото на басейна ви е предпазвало водата от басейна от отломки през цялата зима; последното нещо, което искате да направите, е да изхвърлите натрупаните отпадъци и мръсна вода за сезона си във вашия басейн! Независимо дали използвате традиционно зимно покритие в стил брезент или предпазно покритие с пружина, ще трябва да се уверите, че горната част на капака е поне донякъде чиста, за да предотвратите замърсяване по време на отстраняването.

Ако това е мрежесто покритие, през което са се оттичали топенето на сняг и дъждовната вода, просто премахнете колкото можете повече мръсотия, листа и други отломки. Това може да стане с мека покривка от метла или листна мрежа. С плътно покритие ще трябва да премахнете и мътната вода, натрупана на повърхността на покривалото ви. Ако все още нямате автоматична покривна помпа или някакъв тип потопяема помпа за източване на тази вода, сега е моментът да вземете такава.

Преинсталирайте оборудване и аксесоари за басейни

Много неща могат да се случат на вашия басейн и оборудване през зимата. Докато свързвате отново оборудването на басейна, проверете за пукнатини, причинени от замръзване, и смажете всички уплътнения. Ако някои от тези парчета показва признаци на възраст и износване, заменете ги. Препоръчваме да държите под ръка O-Ring Go-Kit за бърза подмяна на най-често необходимите части за оборудване на басейна. Свържете отново помпата на басейна, филтъра, подаващия хлор / генератора, филтъра, нагревателя и другото оборудване на басейна. Не забравяйте да смените запушалките за източване!

Тествайте и балансирайте водата

Използвайте тест ленти или комплект за тест за вода, за да проверите общото състояние на водата, преди да започнете. Небалансираната вода може да повлияе на ефективността на дезинфектанта и цялостното здраве на басейна, така че използването на химикали за балансиране на вода в басейна е важна част от процеса на отваряне на басейна. Не е необичайно рН и общата алкалност да се променят по време на извън сезона и това е първото нещо, на което трябва да се обърне внимание. Обърнете внимание и на твърдостта на калция и добавете калциев повишител, ако броят им е паднал твърде ниско. Ако нивата на вода все още са твърде ниски, за да стартирате помпата на басейна, ще трябва ръчно да разбъркате водата, за да подпомогнете разпределението на химикалите.