Удивително е колко бързо професионалните хигиенисти могат да почистят и обслужат плувен басейн. Каква е тайната им за подобна ефективност? Отчасти това е свързано с техния опит. Когато правите нещо по цял ден, всеки ден – ставате доста ефективни в процеса. На второ място, това е свързано с процеса – предприетите стъпки в логичен ред, така че работата да не се дублира. Трето, хигиениста дължи част от своята ефективност на оборудването за басейн, което използва. Повечето са много конкретни относно оборудването, което използват. И те също стават експерти в извършването на ремонти на оборудването. Маркучи, стълбове, мрежи, вакуумни глави – всички те могат да се счупят, но могат и да бъдат ремонтирани, временно или постоянно.

  1. ВЗЕМЕТЕ КЕПЧЕ: Добро кепче е задължително. Не трябва да се огъва и трябва да е достатъчно дълго, за да може да достига всички части на басейна. Наличието на две кепчета под ръка е полезно, в случай че имате нужда от допълнителна помощ или едното се счупи.
  2. ПРИЛОЖЕТЕ МРЕЖА: Мрежата от тип Leaf Rake е тази, която трябва да се използва.
  3. ПРЕВКЛЮЧЕТЕ КЪМ ГЛАВА VAC: Щипките тип пеперуда, които са в дръжката на мрежи, глави и четки, могат да бъдат заменени. Вакуумните глави имат резервни колела и дръжки. Използвайте колесни вакууми за бетон и четки за винилови басейни.
  4. СВЪРЖЕТЕ СКИМ VAC: Плочата Hayward SkimVac и други скимери ви позволяват да вакуумирате в скимерната кошница, която е много по-голяма и много по-близо от кошницата на помпата. Спестява време и усилия!
  5. ИЗПРАЗНЕТЕ КОШНИЦИТЕ: След почистване на басейна изпразнете кошницата на помпата и скимера, както и торбата за почистване, ако има такива. Проверете дали скимерът е на мястото си и работи
  6. ПРОВЕРЕТЕ ФИЛТЪРА: Вижте и слушайте как работи. Измийте обратно филтъра и почистете патрона.
  7. ТЕСТВАЙТЕ ВОДАТА: Използвайки комплект за тестване с добро качество, тествайте всички параметри на водния баланс и нивото на дезинфектанта. Направете необходимите корекции с химикали в басейна.
  8. ПРИЛОЖЕТЕ ЧЕТКА: Четката за басейн е много важна за цялостната чистота на басейна и предотвратяване на петна, но много малко собственици на басейн редовно четкат басейна си.