Много клиенти спестяват за пълен ремонт на басейна и една от най-честите стъпки е смяната на 120-волтовата светлина на басейна с LED безкрайна или LED светлина за басейн. Поддържането на ниски разходи за ремонт на басейна със смяна на осветлението е лесно.

Смяна на осветлението на басейна в няколко стъпки

След като използвате басейна с месеци или години, ще трябва да замените подводните светлини, тъй като те имат фиксиран срок на експлоатация и могат да се повредят. Въпреки това, има няколко неща, които трябва да вземете предвид, когато трябва да замените подводните светлини на басейна.

Напрежение:

Светлините от 120 волта се използват в повечето плувни басейни. Все пак, това може да се различава в зависимост от строителните кодове на държавата. Трябва да бъдете внимателни при избора на светлините за басейна, затова се уверете, че сте прочели етикета, преди да ги закупите.

Дължина на кабела:

Когато разглеждате подводните светлини за басейн, важно е да знаете, че кабелът трябва да достигне до кутията за свързване. Освен това трябва да има 4 фута кабел, който да бъде навит вътре в кутията. Този допълнителен кабел е необходим в случай, че трябва да изтеглите светлината на патиото или деката за смяна на крушки или за всякакъв друг проблем с поддръжката.

басей със светлини през ноща

Размер:

Няма стандартни размери за безкрайни светлини, и те варират с инч или повече. Тези марки имат различни диаметри, за да паснат към различни размери подводни светлини на басейна. За да се уверите, че вземате правилния, се уверете, че заменяте текущия продукт с подобна светлина за басейна.

Процесът на монтиране

Bseini.eu препоръчва, че ремонтът на плувния басейн се извършва само от квалифицирани професионалисти. Това е така, защото работата с електрически проводници може да бъде опасна. Най-добре е да използвате електрически тестер, преди да изключите захранването. Уверете се, че сте прочели всички инструкции и разбирате всички предпазни мерки, които са необходими за обработката на новите подводни светлини, преди да бъдат инсталирани.

Ако смятате, че можете да се справите сами, изучете ръководството за собственика за предупреждения и инструкции. Важно е да изключите захранването от таблото с предпазителите, което е необходимо за оборудването на басейна. Ако има повече от един предпазител, най-добре е да ги изключите всички. След като захранването е изключено, можете да източите басейна и да намерите кутията за свързване на светлината. В по-старите басейни подводните светлини може да имат кутия за свързване, разположена под края на горния борд. И в много стари басейни тя може да се намира под стоманената плоча на деката на басейна.

Можете да отстраните светлината на басейна и да изрежете кабела, така че светлините на басейна да се изключат от кабела. Последно, прегледайте внимателно къде кабелът напуска светлината. Сега се върнете към кутията за свързване и отстранете седловидния затвор, който държи кабела за светлината на басейна на място. Издърпайте го право нагоре и го замен