Химикалите биват сухи и течни.

Сухите може да се добавят само ръчно, течните може да се добавят както ръчно, така и автоматично, но възникват редица проблеми при ръчното дозиране.

С всяко дозиране се наблюдава рязко увеличаване на концентрацията на добавения реагент, последвано от спад и по-често се изпуска момента, когато химикала изчезва във водата. Това се забелязва, когато качеството на водата се влоши. Басейнът става зелен, и отново се добавя голямо количество химикал … И така продължава през цялото време.

Такава система за добавяне на дезинфекциращи вещества има вредно въздействие върху здравето, качеството на водата, а също и върху портфейла, тъй като има прекомерна употреба на химикали.

За да предотвратите това, се препоръчва използването на плаващ дозатор.

filtar

Таблетката се поставя във поплавъка. С помощта на дифузер в плаващия измервателен уред регулирате дебита и хлорът излиза равномерно от поплавъка. Използвайки това устройство, вие дозирате равномерно химикала, избягвайки рязко повишаване на концентрацията. Ако нямате помпа, този поплавък също ще помогне. При къпане химикалите ще се измият от него и ще се разпространят по целия воден стълб.

С плаващият дозатор химикала се разтваря и навлиза във водата равномерно. Таблетката не пада на дъното. И не е опасно за здравето.

Течен химикал и как да се дозира

Трудно е да се дозира течен химикал ръчно и е много вероятно да се излее. Когато се дозира химикала ръчно, трябва да се използват ръкавици. С този метод не се пести.

За да спестите от течни химикали, се препоръчва използване на автоматичен дозатор. Поради равномерното впръскване на химикали и постоянния автоматичен контрол на концентрация, прекомерното изразходване е изключено. Ще спестите от химия буквално след месец.

ph-1

Как да спестите пари с автоматичен дозатор за химикали?

Химията постъпва във водата равномерно, без да се предозира. Защитете здравето си, като постоянно наблюдавате концентрацията на химията с електроника. Спести време. Не се изисква човешко участие в този процес, автоматичния дозатор ще направи всичко вместо вас.

Как да спестите от PH?

Вземете душ преди да влезете в басейна и не уринирайте в него.

ne-pishkai