Поддържането на филтъра за патрон на вашия басейн е абсолютно необходимо за осигуряване на дългосрочното здраве на вашия басейн. Тъй като всички басейни са различни, понякога е трудно да разберете кога да замените филтъра си. Ако продължите да използвате стар или повреден филтър, може да изложите на риск здравето на себе си и семейството си. Уверете се, че редовно проверявате филтъра си и никога не плувайте в басейн, който изглежда мътен или обезцветен. Ако е време да смените филтъра си, винаги използвайте доверени марки като Zodiac, Poolrite или Davey.

 

Кога да замените и кога да почистите филтъра си

Винаги е добра идея да почиствате редовно патронния филтър на вашия басейн. Редовното почистване може да увеличи живота на вашия филтър, спестявайки ви време, пари и стрес в дългосрочен план. Като цяло трябва да почистите филтъра си, след като налягането върху манометъра достигне около 8 PSI над базовото ниво.

Ако изпитвате високо налягане в продължение на дълъг период от време, може да е време да смените изцяло филтъра си. Прочетете повече за някои ясни признаци, че е време за промяна.

 

Проверете нивата на PSI

Ако се опитвате да разберете дали е време за нов филтър, едно от първите действия, които трябва да предприемете, е да проверите нивата на налягането си. Погледнете вашия манометър. Високото отчитане на PSI с течение на времето означава, че филтърът не позволява на водата да тече достатъчно бързо, което води до повишено напрежение. Това е ясен знак, че може да е време да смените филтъра си. За да осигурите точно отчитане, може да искате да проверите нивата на налягането си по различно време през целия ден.

 

Проверете внимателно филтъра си

Повреденият филтър може да доведе до сериозни проблеми с вашия басейн. Въпреки това, не много хора се сещат да проверят филтъра си, преди нещо да се обърка. Винаги е добра идея да проверявате редовно филтъра си. Разгледайте този удобен списък с неща, за които трябва да внимавате по време на проверка:

 

  • Пукнатини на крайните капачки на филтрите
  • Изравняване на плисетата
  • Разкъсана или скъсана тъкан
  • Натрошен или повреден патрон

Ако забележите някой от тези проблеми, определено е време да поръчате нов филтър с патрон.

 

 

Следете водата си

Ясен знак, че може би е време да смените филтъра за патрон на вашия басейн, е всяка промяна във водата. Внимателно наблюдавайте басейна си в продължение на няколко дни. Ако водата ви изглежда мътна, мръсна или обезцветена, може да е време за нов филтър.

Ако имате проблеми с идентифицирането дали водата ви променя цвета си, направете снимка. По този начин можете лесно да сравнявате всички промени, когато възникнат.