remont-na-basein

Реконструкцията е сложен процес, който ви позволява да премахнете различни проблеми, свързани с експлоатацията на басейна, използваното оборудване и вътрешната декорация.

Кои са причините, които могат да предизвикат реконструкция на басейна:

 • Износване на оборудването за пречистване на водата;
 • Препозициониране на басейна;
 • Нарушение на херметичността на купата;
 • Липса на система за рециркулация на филтрация в басейните от стар стил;
 • Необходимостта от допълнително оборудване.

Повечето съвременни обществени басейни отдавна са достигнали своя максимален полезен живот. Те се нуждаят от ранна реконструкция и модернизация. Дългосрочната експлоатация на тези басейни без реконструкция или основен ремонт затруднява поддържането на всички необходими санитарно-хигиенни стандарти и допринася за износването на използваното оборудване. Впоследствие принудителният ремонт на такъв басейн ще струва много повече от планираната и навременна реконструкция.

Трябва да се добави, че необходимостта от извършване на реконструкционни и ремонтни дейности също често възниква поради неправилната работа на системата за пречистване на водата. Ако системата за филтриране и дезинфекция на водата не отговаря на санитарните и техническите изисквания, такъв басейн изобщо не трябва да се експлоатира. Има нужда от обновяване.

Ремонт на купата

Условно ремонтът на купата на басейна може да бъде разделен на 2 вида: основен или частен.

В първия случай ремонтът е сложен хидротехнически процес, който включва отстраняване на проблеми като големи пукнатини или повреди, постоянни течове и т.н. Може да се наложи и основен ремонт, ако е допусната грешка при проектирането на басейна.

Що се отнася до частните ремонти, това е евтин процес, необходимостта от който възниква в резултат на:

 • Нарушени шевове;
 • Обелени плочки;
 • Разхерметизиране на местата за монтаж на вградени елементи;
 • Появата на малки пукнатини в купата.

Модернизация и преустройство

Включва следните действия:

 1. Смяна на оборудване. Непрекъснатата работа на оборудването на басейните води до бързото им износване и повреда. Същият проблем може да възникне в резултат на продължително „замразяване“ на басейна. Модернизацията на оборудването е необходима и поради факта, че всяка година се появяват нови, по -усъвършенствани системи за почистване, филтриране и дезинфекция. Оборудването за басейни остарява бързо и изисква постоянна модернизация.
 2. Възстановяване на вътрешната повърхност на басейна. Нарушаването на херметичността на купата води до появата на течове, поради което работата на басейна е невъзможна. За да се предотврати това, се препоръчва редовно да се подменят декоративните и хидроизолационните слоеве.
 3. Монтаж на допълнително оборудване. Необходимостта от модернизиране на басейна може да се дължи на желанието да се оборудва с атракции, пързалки и други. Модернизация и преустройство са необходими в случай на монтаж на фонтани, водопади, въздушни и хидромасажни системи.
 4. Монтаж на нова осветителна система. За да се актуализира остарелият дизайн на басейна, може да се монтира нова система за осветление. Това дава възможност за постигане на различни цветови ефекти.
 5. Вход в басейна от нулева дълбочина. Необходимостта от преустройство може да възникне и ако собствениците на басейна не искат да слизат по стълбите в него. В този случай е възможно да се изгради вход от нулева дълбочина. Това е дълъг постепенен наклон, който води до плиткия ръб на купата. Басейните с такава дизайнерска функция са от значение преди всичко за малки деца и хора с увреждания.

Свързвайки се с baseini.eu, нашите клиенти могат да разчитат на предоставянето на такива услуги като демонтиране на старата облицовка, ремонт и запечатване на пукнатини, цялостно подновяване на хидроизолацията, както и измазване и довършване на купата.