Female Tourist In Infinity Pool Of Marina Bay Singapore

Традиционният стационарен басейн, е дълготрайна конструкция за хора. Размерът, дълбочината и формата на такъв басейн могат да бъдат напълно нестандартни.

Изграждането на такъв басейн изисква предварителен проект, като се вземат предвид всички вградени елементи. Земните работи са доста трудоемки. Изграждането на бетонна купа за басейн също ще изисква време и пари. Отвътре тези басейни най-често са завършени със специални плочки или мозайки. Скъпо, но много хубаво. По-просто и по-евтино покритие за вътрешната повърхност на басейна е pvc фолиото, което служи не по-малко от плочки. Но е лесно да се поправи.

Съвременните технологии позволяват да се опрости и значително да се ускори изграждането на стационарен басейн.

Материалът на купата на басейна е издръжлив, устойчив на слънце, химикали и др. Всичко е добре, с изключение на ограничението на размера и конфигурацията.

Полипропиленовата „вана“ на басейна се поставя в яма, върху бетонна замазка, укрепва се и се излива бетон. След това остава само да се облагородите.

Понякога за вътрешна декорация вземат метал със защитно покритие, дърво, шперплат.

Ако се строи стационарен басейн, това ще бъде за много дълго време. Често такова строителство изисква преустройство на обекта.

Има стационарен, голям басейн със сложна поддръжка. Нуждае се от нестандартен подход за опазване през зимата и защита на водната повърхност от отломки, донесени от вятъра.

Водата в басейна изисква специални грижи. Различни средства и методи помагат да се грижим за водата в басейна.

На първо място, регулирайте нивото на pH. След това водата се обработва със сребро или бром, активен кислород или ултравиолетови лъчи. И без значение какво казват, но най-ефективният и надежден метод за дезинфекция е хлорирането. Хлорът има бактерициден ефект, елиминира вируси, бактерии, гъбички, помага за премахване на органичните примеси, които правят водата мътна. Когато водата е ужасно мръсна, само хлорът ще помогне.

Сгъваемият басейн може да бъде сглобен за броени часове. От името става ясно, че такъв басейн е мобилен. Разглобявате и премествате на ново място без проблем. Басейни от сезонен тип остават на открито до първата слана. Добре е да зимуват на топло място. Следователно монтажът и демонтажът са много прости – не са необходими специални умения или инструменти. Устойчивите на замръзване модификации зимуват тихо на улицата. Достатъчно е да източите водата и да покриете от дъжд, отломки, мръсотия. Сгъваемите басейни се предлагат в различни размери и различни форми: кръг, овал, правоъгълник, осмица …