Видовете стационарни басейни са разделени:

  • По материал – бетон и композит;
  • По местоположение – улица и закрито пространство;
  • По тип устройства, които регулират нивото и пречистването на водата – скимер и преливник;
  • По време на употреба – сезонно или непрекъснато.

Тип резервоар за преливник или скимер – какво да избера?

Басейн с преливник е структура, в която нивото на водата е на същата равнина като повърхността на пода, а всмукателното устройство е изградено около периметъра на купата. В басейн с преливник се извършва обработка и циркулация на водата, както следва:

  • Водата, която влиза в улеите, влиза в резервоара за съхранение.
  • С помощта на помпа тя се изпомпва към филтърния блок.
  • След почистване и стерилизация водата се връща в купата през долните дюзи.

Такава система позволява ефективно обновяване на водата, осигурява висококачествена циркулация и равномерно пречистване. За поддържане на постоянно ниво се инсталират допълнителни устройства за добавяне на вода. Когато избирате оборудване на басейн с препълване, си струва да знаете, че сравнително високата цена на системата се изплаща с дългосрочно обслужване и лекота на поддръжка. При монтажа на оборудване на басейн с преливник професионалистите вземат предвид големите размери на блоковете, което може да усложни конструкцията.

За разлика от преливащия, скимерният тип басейни се наричат още басейни с хоризонтална филтрация и имат сравнително ниска цена (30% по-евтино), което е основното му предимство. В тази структура нивото на водата и всмукателните канали са под страните. Скимерите улавят големи частици мръсотия и насочват водата след грубо механично почистване към филтърния блок. Приспособленията за всмукване са свързани към долния дренаж – благодарение на този дизайн целият воден стълб се почиства чрез филтри, а неговото изпускане след дезинфекция става през дюзите на стените на купата.

Ако трябва да закупите висококачествено оборудване за скимер басейн или дизайн на басейн с преливник, е изгодно да се свържете с нашата фирма baseini.eu. Представяме Ви най-доброто качество на европейския пазар – басейните на немския производител Trendpool. Като професионалисти в монтажа и ремонтите на сглобяеми и модулни басейни, ние Ви гарантираме, че продуктите, които предлагаме ще Ви донесат удоволствие в дългосрочен план. Всичко това придружено от професионализма ни, което е предпоставка за една страхотна атмосфера около прекрасния басейн! Нашият опит и специализация ни позволява да предоставим високо ниво на услуги за изграждане на всякакъв вид водни системи с монтаж на икономично и надеждно оборудване.