basein-sofia-simeonovo-2Цената на обикновен бетонен басейн е подобна на тази на басейн от фибростъкло, но тъй като повечето бетонни басейни са с форма и размери по поръчка, те често са по-скъпи.

По бетонния басейн има много допълнителни разходи, които трябва да бъдат взети предвид, включително отопление, покрития, настилки и озеленяване.

Освен това има разходи за филтриране (експлоатация и поддръжка на помпи и филтри) и чистота на водата (химикали, хлоратори за солена вода, самопочистващи устройства и смукателни почистващи препарати).

Най-големите разходи за поддръжката на басейни и облицовката. Някои бетонни басейни може да се наложи да се измиват с киселина на всеки три до пет години и да се подновяват на всеки 10 до 15 години. Басейните, облицовани с винил, могат да имат пробиви, така че ремонтите трябва да се правят на всеки 5 до 10 години.

Басейните от фибростъкло са с ниска поддръжка и често са с доживотна гаранция.

Имайте предвид, че плувните басейни и хидромасажните вани често са задължени по закон да бъдат оградени.

Изграждане под или над земята?

Първият въпрос, който трябва да вземете предвид при определянето на вида на вашия басейн, е неговото местоположение. Решете как искате да изглежда бъдещия ви проект – над или под земята.

Изкопаването и премахването на почвата е много скъпо, но подземните басейни обикновено са по-издръжливи от повечето надземни видове.

Въпреки това, ако имате стръмен обект, може да е по-евтино, по-бързо и по-лесно да монтирате надземен басейн от фибростъкло със съседна палуба, особено ако достъпът е труден.

Ако не сте сигурни кой тип басейн е най-подходящ за Вас, можете да се свържете с нашите мениджъри от фирма baseini.eu. Ние предлагаме цялостно изграждане и монтаж на сглобяеми и модулни басейни от Германия. Представяме Ви най-доброто качество на европейския пазар – басейните на немския производител Trendpool.

Като професионалисти в монтажа и ремонтите на сглобяеми и модулни басейни, ние Ви гарантираме, че продуктите, които предлагаме ще Ви донесат удоволствие в дългосрочен план. Предоставяме безплатна консултация.

Най-евтиният вариант за басейн е сглобяем надземен басейн, обикновено изработен от фибростъкло или стомана с винилно покритие. Моделите, които лесно се разглобяват са страхотни, ако наемете и искате да вземете басейна със себе си, когато се местите.

Опциите варират от основни модели без филтриране до по-големи модели, подходящи за плуване, които включват допълнителни аксесоари като палуба, стъпала и оборудване за филтриране. Повечето от тях имат ограничен живот.

Какви материали ще използвате?

Двата най-популярни материала, използвани за изграждане на басейни, са бетон и композит от фибростъкло.

Стоманено-бетонният басейн традиционно се счита за най-здравата и издръжлива възможност за басейн, но напредъкът в композитната технология от фибростъкло значително увеличи издръжливостта и здравината на този материал.