Имате съществуващ басейн, но дълбочината, формата или размерът му вече не отговарят на вашите нужди? В такъв случай вероятно се питате дали може да промените формата на басейна си и / или да промените дълбочината му . Краткият отговор е да. Дългият отговор също е да, но с някои важни съображения.

Причини , поради които собствениците на басейни желаят да препроектират съществуващите си басейни

Собствениците на жилища имат различни причини , поради които искат да променят размерите на своите басейни. Някои имат басейни, които са построени преди 30 години и са ги придобили със закупуването на имота си. Други собственици на басейни пък искат съществуващите им басейни да придобият по-елегантна форма, да имат място за инсталиране на дъска за гмуркане или персонализирани зони за релакс във водата.

Едни от най-честите причини включват:

  • Създаване на плитка зона за деца или за излежаване и релакс.
  • Създаване на плувен басейн с олимпийски размери за професионално плуване .
  • Инсталиране на дъска за гмуркане и / или пързалка за басейн , за които са необходими допълнителна дълбочина от съображения за безопасност.
  • За организиране на повече партита в басейна , като размерът на басейна трява да може да побере гостите, които ще бъдат поканени.
  • Размери подходящи за водни спортове, като водна топка и волейбол, които се нуждаят от повече пространство.
  • За инсталиране на автоматично покритие на басейна ,но настоящата форма на басейна не е подходяща за инсталацията на такава конструкция.

Промяна на формата на вграден басейн в земята

Когато става въпрос за промяна на формата или размера на съществуващия ви подземен плувен басейн, някои материали се променят по-лесно от други.

За басейни изградени от гюнит значителна промяна на формата може да изисква обширни изкопи, като превръщане на бъбрекообразен басейн или кръгъл басейн в правоъгълен такъв. Този процес включва изкопаване на големи площи и запълване на други такива. Цената на този процес може да бъде подобна на инсталирането на нов басейн.

Промяна на дълбочината на подземен басейн

Промяната на дълбочината на подземен басейн обикновено е по-лесно от промяната на формата му. Ако искате по-дълбок басейн, за да инсталирате дъска за гмуркане , трябва да се направят допълнителни проучвания, за да се гарантира, че новата дълбочина е безопасна за гмуркане.

Добрата новина е, че в baseini.eu разполагаме със стандарти и спецификации за дълбочините на басейна, включително колко хоризонтални фута дълбок край са необходими, за да се предотврати ударът на гмуркача в наклонения край, който води до плиткия участък.

След като бъдат избрани вертикалните и хоризонталните размери, дъното на басейна се изкопава, за да стане по –дълбоко и се включва наклонена рампа, която позволява лесен достъп до и от плитките и дълбоките краища.За басейн от гюнит дъното бива преработено с бетон с гюнит.

Ако искате плитък край или да намалите дълбочината на басейна, на дъното на басейна се добавя материал, докато достигне желаната дълбочина. След това дъното обикновено се завършва с гюнит.

Съображения свързани с преоразмеряването и преоформянето на вашият плувен басейн

Независимо дали искате да намалите размера на вашият плувен басейн или да го разширите, важно е да помислите за наличното пространство в двора ви и за бюджета си.

pool

Първото съображение е колко свободно пространство остава във вашия двор. Това е важно, защото промяната на формата и / или преоразмеряването на вашия басейн ще намали свободното пространство в двора ви , а за да бъде извършен ремонта на басейна, изпълнителят ще се нуждае от място за да постави оборудването необходимо за изкопаване или запълване на дупките във вашия двор . Ако дворът ви е изключително малък, може да се начислят допълнителни суми поради увеличените разходи за труд за ръчно изкопаване и насипване.

 

Друго съображение , което трябва да имате впредвид е съществуващите системи на басейна, като тръбопроводи, филтрирането на вода и нагревателите. Ако разширите размера на вашия басейн, може да се нуждаете от повече тръбопроводи, по-голям нагревател за басейна и по-голяма система за филтриране на вода, за да сте сигурни, че вашият басейн е чист, удобен и правилно дезинфекциран, така че да е безопасен за използване.

Разходи, свързани с промяна на формата и дълбочината на басейна

Общите разходи, свързани с промяната на размера, формата и дълбочината на вашия подземен басейн, варират значително в зависимост от обхвата на работата.

Реновирането на басейна със значителна промяна в размерите му, може да струва почти колкото цената на изграждането на нов басейн. Поради тези причини е важно да работите с персонализиран професионален конструктор за басейни , за да разберете обхвата на желаните от вас промени и ценовите прогнозите за обновяването на басейна, за да може да планирате адекватно промяната на вашият басейн.

Персонализирано  ремоделиране на басейни с Basseini.eu

Тук в Baseini.eu , ние извършваме персонализирани реконструкции на басейни, които могат да направят вашият съществуващ басейн по-малък или по-голям , да превърнат скучният ви басейн в плувен басейн или да променят формите на вашият съществуващ басейн, за да създадат плитки и дълбоки краища, които да са подходящи както за децата ви така и за вас .

За да научите повече за нашите персонализирани ремонти на басейни, предлагани в Baseini.eu , обадете ни се още сега.

За да научите повече за нашите персонализирани ремонти на басейни, предлагани в София, обадете ни се днес.