baseini-shkorpilovci-9

Напоследък много собственици на жилища решиха да вземат бюджета си за почивка, за да инвестират в домовете си. Две от най-популярните допълнения са домашен офис и плувен басейн. За тези, които станаха собственици на басейни за първи път, това е сбъдната мечта. Един важен фактор, който трябва да запомните при изграждането на басейн, е дълбочината на басейна.

Що се отнася до изграждането на басейн, важно е да прецените колко дълбоко искате да бъде той. Разбира се, формата и размерът също са важни, но подходящата дълбочина на басейна за това, за което ще го използвате, ще ви позволи да се наслаждавате на басейна така, както искате да го използвате.

Сега, за да решите колко дълбоко ще бъде басейнът, има фактори, които трябва да се вземат предвид. Дълбочината трябва да е различна, ако:

Оазисът ще се използва само за плуване или гмуркане.

Възрастни и деца ще ползват басейна.

Дълбочината и функционалността на оазиса ще зависят от всички тези фактори. Ако това е басейн, който семейството ще използва, е необходимо да се установи тип дъно и дълбочина, който позволява на цялото семейство да се наслаждава известно време във водата.

Конструкция на басейни и изисквания

Да предположим, че собственик на жилище решава да има басейн в задния двор. Добра идея е да се свържете с опитен дизайнер на плувни басейни, за да изградите място за престой и да следвате всички строителни норми и разпоредби на HOA. Може да изненада нашите читатели, но HOA играе роля, когато става въпрос за вашия двор, особено когато става въпрос за поставяне на дълбокия край на басейна във вашия двор.

Дълбоки краища и входове в басейна

Най-популярните дизайни за дълбочина са класическите еднопосочни дълбоки и дълбоки средни. Помислете за ориентацията и формата на басейна и връзката му с влизането / излизането на задния двор и терасата. Класическият дълбок край от едната страна е идеален за тези, които са активни плувци и обичат да спортуват в басейна. Дълбокият среден клас позволява по-цялостни дейности за деца като волейбол и други водни спортове.

Дълбок край на дизайна на басейна

Вътрешният басейн отстъпва при проектирането и поставянето на дълбокия край:

Плоско дъно

Плоското дъно позволява еднаква дълбочина в целия басейн. Той е идеален за използване в детски басейни. Предимството на този тип оазис е, че той дава възможност на семейството да се наслаждава на всички страни на басейна и предотвратява хората да се групират в една зона. Средната дълбочина на басейните с този тип дъно е метър и петдесет сантиметра, което улеснява възрастния човек да докосва пода по всяко време.

Наклонен дълбок край

Най-популярен е долният наклон. Той има наклон във формата на рампа, даващ усещането, че сте в морето. Наклоненото дъно е възходящо, започвайки от една дълбочина и работи надолу до дълбока дълбочина.

U-образен дълбок край

Тази форма на дълбокия край е в центъра на басейна. Това е отлична алтернатива да се наслаждавате на водата заедно с децата си, но като внимавате те да не се придвижват към центъра.

В крайна сметка всичко се свързва с дизайна и предпочитанията на собственика на жилището. Приканваме всички, които искат басейн, да се консултират с професионалист и да дадат възможности за дълбок край.

Ефектът върху пода на басейна и дълбоката форма ще определят следните аксесоари:

  • Слайдове
  • Грот / Пещерни водопади
  • Гмуркане
  • Скачащи скали
  • Повдигнати стени