swimmers

Подводното осветление е един дълбок свят. Някои от тях са предназначени за спорт, други за партита с приятели или за лечение и релакс в термални извори.

Ролята и формата на осветлението на басейна варира в зависимост от предназначението му. Светлинното излъчване и цветът на светлината са инструменти за изпълнение на тази цел: например в случай на осветление на функционални, в случай на осветление на входните зони на басейни.

Осветлението на спортните басейни

  • Най-подходящото осветление е осветяване на вътрешността на басейна и осветление с широк ъгъл на лъча за равномерно осветяване обема на водата
  • Монтаж на осветителни тела: за да може плувецът да не се разсейва от светлината (заслепяване), за предпочитане е да се монтират тела по дългата страна на лентата, тоест до плувеца. Ако поставите тела по късата страна на лентата, плувецът ще бъде заслепен от светлината в края на лентата.
  • Височината на монтаж на устройствата обикновено варира в рамките на двадесет сантиметра между повърхността на водата и средата на височината на басейна. Монтирането на модулите точно под повърхността на водата позволява минималната част от басейна да се изпразни в случай на поддръжка, което улеснява обслужващия персонал и собствениците на басейни, особено по-големите.

Водна сила

Ако спортните басейни трябва да отговарят на специални технически изисквания.

В този случай светлината има съвсем различно предназначение, но играе важна роля в създаването на специална атмосфера на околната среда и нейното възприемане. Басейните създават атмосфера на лукс и е много важно да можете да използвате правилно тази функция, особено когато става въпрос за хотелски комплекси.

Естетическият ефект е временен, след което обръщаме внимание на положителното преживяване.

Басейнът е отличителен белег на хотелските комплекси, когато избираме мястото за следващата си почивка, посредством Интернет, а именно басейнът е козът за да го предпочетем.

Светлината е определящ фактор за създаване на атмосфера на релакс и уют или за създаване на усещане за лично удоволствие.

Каква роля играе светлината в създаването на приятна атмосфера? Например, как ви кара да се чувствате синята или зелената светлина?

Цветът на водата

Нюанси на синьо и зелено създават атмосфера на релакс и хармония, напомняйки ни за небето, природата и морето. Освен спокойствие и благополучие, нюансите на синьото създават усещане за свежест и спокойствие, точно като водите на Карибско море.

Хубаво е да се наслаждавате на нюансите на тези тонове, докато се любувате на водата в басейна, но светлината може да ги подчертае още повече.

Как сините и зелените светодиоди предават нюансите на морска вода, от тюркоазено до лазурно. Точно както по време на хромотерапия, в този случай цветовете могат да помогнат за създаването на хармония между тялото и ума.