baseini-shkorpilovci-12

Газово отопление за по-малки басейни

Газовите нагреватели се използват най-често в малките басейни и спа центрове, тъй като пускането им за басейн с голям обем би употребило значително количество енергия. Самият газов нагревател е много достъпен, което ги прави чудесно отоплително устройство с начално ниво и постигат бързи резултати в сравнение с някои други нагреватели, така че са удобни, ако не използвате басейна си твърде често.

Слънчево отопление на басейна: Екологичната възможност

Това е разбираемо популярният метод за отопление на басейните в България. След инсталирането на соларните тръби има много малко експлоатационни разходи и практически не се изисква поддръжка. Слънчевите системи не се нуждаят от много слънчева светлина, за да работят, така че те са ефективни във всички, освен в най-студеното време.

За да отоплявате басейна си със слънчева енергия, ще инсталирате слънчеви колекторни панели или тръби на покрива на дома си, през които преминава водата от басейна, преди да бъде върната в басейна. По този начин водата се загрява директно от слънцето, енергийно ефективна опция, идеална за домове в слънчевата България.

Слънчеви басейни за ефективно задържане на топлина

Слънчевото покритие за басейн е евтин, но ефективен начин за затопляне на вашия басейн. Първоначалните разходи са минимални и след внимателна инсталация оперативните разходи са нулеви. Докато покритието е над басейна, то ще абсорбира слънчевата светлина и ще използва вградената изолация, за да улавя топлината във водата.

Има редица други предимства от използването на тази система, включително свеждане до минимум на изпаренията за намаляване на отпадъците от вода и забавяне на изчерпването на химикалите. Правилно инсталираната покривка за слънчеви басейни може да повиши температурата на вашата вода с до 8 градуса чрез изцяло пасивен процес.

Електрически термопомпи за топъл климат

Тези системи работят чрез издърпване на въздух в помпата, прекарване през компресор и след това изпращането му в основата на басейна за загряване на водата. Това означава, че те могат да поддържат постоянна температура във вашия басейн, независимо от времето и могат да достигнат по-топли температури от другите видове нагреватели.

Тези термопомпени устройства издържат около 10 години в сравнение с 5 за газов нагревател. За разлика от слънчевите панели или слънчевите капаци, те не се нуждаят от слънце, за да работят. Те обаче отнемат известно време, за да загреят първоначално водата, така че ще трябва да планирате предварително, когато използвате басейна си извън сезона.