Важен момент при изграждането на външен басейн и използването му през зимния сезон е да се осигури затопляне на водата.

Как да осигурим отопление на водата през студения сезон?

Наличието на топла вода в басейна дава възможност за целогодишна комфортна работа на това съоръжение.

Отопляеми басейни

Методи за нагряване на вода в басейна

Затоплянето на водата през зимния сезон в басейна може да стане по различни начини. Най -често за тази цел се използват електрически нагреватели, термопомпи и топлообменници. И трите представени опции имат свои собствени характеристики, които си струва да се запознаете предварително.

Електрически нагреватели

Електрическите нагреватели осигуряват нагряване на водата чрез нагреватели, изработени от антикорозионни сплави. За да осигурят допълнителна защита, електрическите нагреватели за басейни са покрити с високоефективни защитни вещества.

Електрическите нагреватели за отопление на басейните черпят ток от електрическата мрежа. Електрическите нагреватели са идеални при монтаж в малки басейни. За отопление на голям стационарен басейн електрическите нагреватели са нерентабилни поради високата консумация на електроенергия. Също така си струва да се отбележи, че тази опция за отопление на зимните басейни е много зависима от възможностите на електропреносната мрежа. Затова се използва в редки случаи.

Термопомпи

Специалистите от фирма baseini.eu, изпълняващи изграждане на басейни „до ключ“, най -често използват термопомпи за затопляне на водата. Тази опция може да се нарече най –ефективната, която се използва при затопляне на водата в басейна. Термопомпата работи като климатик или хладилник. Единствената сериозна разлика е фактът, че получената топлина е предназначена за нагряване на водата, докато охладеният въздух, напротив, се връща в атмосферата.

Термопомпите имат и един сериозен недостатък – зависимостта на консумацията на енергия от температурата на околната среда. Но като цяло термопомпите са подходящо решение за осигуряване на отопление на водата поради тяхната ефективност, както и лекотата им на инсталиране и работа. Освен това термопомпите консумират много по -малко електроенергия.

Ние от фирма baseini.eu, разполагаме с най-добрите техници, които могат да изградят най-ефективното отопление на басейна. Предлагаме богата гама от услуги, които са  свързани с поддръжката им. Всичко, което трябва да направите е да ни позвъните.