Подводният монтаж на системата за покриване на басейни е най -често срещаното и оптимално решение при проектирането и изграждането на басейни. Този вариант на подреждане на механизма за отваряне и сгъване на капака може да се приложи в басейни от всякакъв тип: бетон, облицован с плочки или фолио, басейни от пластмаса и неръждаема стомана. Използват се два вида задвижване – директно, когато двигателят е поставен в задвижващ вал от неръждаема стомана, и извънбордов, когато електрическото задвижване е разположено отделно.

pokrivna-sistema

Сертифицираното електрическо задвижване, интегрирано в задвижващия вал, е напълно запечатано, не изисква поддръжка и не изисква изграждане на отделен вал. Покривала за басейн, с капацитет до 1000 Nm, могат да работят на големи дълбочини.

Най-съвременните системи предлагат управление, съвместими с всички станции за управление на басейна, осигуряват комфорта и удобството чрез дистанционното управление на покриване на басейна.

Монтаж на дъното на басейна

Валът е монтиран на дъното на басейна, откъдето се отваря ролката с решетъчния капак. Валът може да се монтира със или без облицовка. Облицовката от бяло и сиво PVC, както и от неръждаема стомана, възможна е както отгоре, така и изцяло покриване на шахтата под формата на пейка, която може да бъде завършена с плочки или мозайки.

Монтаж в ниша на дъното на басейна

В долна вдлъбнатина, в която е монтиран валът на ролковата система, може да бъде затворена отгоре със защитен панел или екран, които се предлагат в бяло и сиво PVC, те също могат да бъдат изработени от неръждаема стомана. Капакът може да бъде облицован с плочки или мозайка.

Монтаж в горната част на басейна

В горната част на басейна се оформя ниша и се затваря със защитен панел, изработен от благородни сортове дърво, лиственица или тик. Предлага се и в бели и сиви PVC панели.

Монтаж в долната част на басейна – в центъра

Двете ролки на системата за навиване са инсталирани в ниша в долната част в центъра на басейна. Нишата е оборудвана със защитен капак, изработен от висококачествена неръждаема стомана с електрическо задвижване. Тази опция за монтаж обикновено се използва в басейни с овална или неправилна форма.