Предимства

Лесна поддръжка и ниска цена – Предварително сглобените облицовъчни басейни са леки и евтини, тъй като облицовката няма пори и фуги, гладка, лесна за почистване, предотвратява изпускането на вода, не изисква постоянно абсорбиране на вода в басейна, не влияе на киселинността на водата, не изисква огромно количество химикали за регулиране на pH.

Бърз монтаж – Монтажът на сглобяеми басейни по модел отнема от няколко часа до два дни. Подготвителната стъпка за монтаж също отнема само няколко часа. Процесът от подготовката до завършването е кратък.

Възможност за монтаж над земята – Това предимство има овални сглобяеми басейни и някои овални модели, които имат допълнителна опора за наземен монтаж. Монтажът на подземен басейн е много по-лесен и по-евтин от вградения.

Лесна и евтина смяна на фолио (подложка) и части на басейна – Може би най-голямото предимство на сглобяемите басейни е лесната смяна на части. Всяка част от басейна, включително облицовката, е подвижна и може да бъде монтирана за няколко часа.

Готово оборудване за басейни – Всички производители са склонни да използват едни и същи параметри, като предоставят оборудване и аксесоари като капаци, покривала за басейни, противопотоци и т.н. лесно и евтино без проектиране, рязане.

Устойчивост при земетресения – Металната стена и облицовката на сглобяемите басейни са изключително гъвкави и устойчиви на земетресения.

ovalen-basein-9x5

Недостатъци

Строго определени форми на басейни – Формите винаги са заоблени. Структурата на басейна и неговата стабилност са проектирани да отговарят на физическите закони на налягането.

Ограничение на размера – сглобяемите басейни не достигат повече от 12 метра и дълбочина 1,50 метра.

Невъзможност за монтаж на вътрешни части – В тези басейни не могат да се монтират елементи като релаксиращ или бар стол, както в бетонни, композитни или монолитни басейни, които имат вградени подобни компоненти.

Опасност от повреда – При непреднамерени действия или просто поради невнимание има опасност облицовката на басейна да се повреди.

Избледняване цвета на облицовката – Различните типове сглобяеми басейни имат различна продължителност на живот на облицовката. Някои промени настъпват след третата година, други след десетата. Колкото по-често трябва да сменяте облицовката, толкова по-евтина е тя и обратното. Използването на концентриран хлор в басейна ще повреди цвета на облицовката. Хлорна таблетка или гранула, поставени неправилно на дъното на басейна, може да причини голямо петно ​​върху облицовката.

СЪВЕТ: Ако искате да имате истински басейн у дома или в семеен хотел, сглобяемите басейни са най-подходящи и не на последно място най-евтиният вариант. Ако не искате да се занимавате с проекти и имате фиксиран бюджет за басейн, ако имате ограничено пространство или проблеми с терена, сглобяемият е единствената опция, която може да отговори на тези изисквания.