Светлините за басейн могат да превърнат басейна и градината ви в грандиозна нощна красота, създавайки атмосфера и придавайки на вашия басейн или спа фактора ,,уау“.

Можете да избирате от избор от стилове и цветове и дори има многоцветна опция, която е програмируема за вашето зашеметяващо светлинно шоу на басейна.

Можете да намерите опции за подводно осветление за басейни от бетон и фибростъкло, като LED осветлението е най-горещата тенденция, въпреки че те са по-скъпи.

С малко въображение и креативност можете да създадете впечатляващ дисплей с подводно осветление, допълнено от осветление около вашия басейн, което ще зарадва всички, които искат да плуват през нощта.

Изборът на подходящите светлини за басейна

Осветлението с нажежаема жичка беше единствената опция и все още е най-достъпният начин да осветите басейна си. Това обаче може да бъде ограничаващо. Освен това, ако вече имате инсталирано осветление с нажежаема жичка, може да е скъпо да го замените с по-модерни опции.

 

Ако просто изграждате своя басейн или спа център или мислите за инсталиране на такъв, можете да избирате между LED светлини или оптично осветление за гъвкавост и почти неограничени възможности за дизайн.

 

LED светлините са по-популярните и рентабилни от двете и се предлагат в зашеметяваща гама от цветове, за да можете да бъдете толкова креативни, колкото искате. Те са и по-енергийно ефективни от лампите с нажежаема жичка и издържат много по-дълго.

Идеи за осветление на басейна

След като сте решили какъв тип осветление искате, проектирането на вашия дисплей може да бъде поразително. Искате да го направите правилно за първи път и да избегнете скъпи грешки.

 

Имайки това предвид, ето няколко хитри идеи, които да ви вдъхновят.

 

Инсталирайте повече от една светлина

Басейновите светлини са ярки и поради тяхната цена може да бъде изкушаващо да инсталирате само една подводна светлина.

 

Наличието на поне две светлини ще даде по-мек, по-дифузен ефект, особено при LED светлини. Разбира се, твърде много светлини ще придадат остър неестествен отблясък, но в зависимост от размера на вашия басейн, две до четири светлини могат да ви дадат прекрасен мек блясък.

 

Помислете за отблясъка

Не забравяйте, че ако инсталирате осветление на басейна, има голяма вероятност да имате хора в зоната за сядане около басейна си по някое време.

 

Насочете светлините си далеч от зоната за сядане, не искате новите ви светлини на басейна да заслепяват гостите ви и да създават ярки и неудобни отблясъци от водата.

 

Две светлини, обърнати една към друга, да речем, по една във всеки край на басейна намалява сянката и прави басейна да изглежда по-привлекателен.