baseini-shkorpilovci-10

С правилното озеленяване, плувният басейн може да се превърне в красив център на вашия двор. Има огромна гама от стилни възможности за района около вашия басейн. От растения до мебели и плочки, възможностите са наистина безкрайни. Вашите приятели и семейство ще харесат да релаксират край наскоро озеленения басейн. Внимателното планиране е от основно значение при озеленяването на басейна, за да се избегнат често срещани грешки. За да създадете зона за басейн, която е едновременно красива и с ниска поддръжка, прочетете нашите съвети и трикове точно тук.

Точните растения за вашия басейн

Разкошната градина е чудесен начин да добавите цвят и естествена красота към района около вашия басейн. Не всички растения обаче са подходящи за живот край басейна. Някои растения не се справят добре, когато се пръскат с вода в басейна. Няма нищо по-сърцераздирателно от това да инвестираш в градина, само за да я гледаш как изсъхва и умира. Уверете се, че сте избрали издръжливи растения, които могат да се справят с малко хлор. Уверете се, че не привличате пчели в басейна си с избора си на растения. Цветята и храстите, които произвеждат минимален прашец, са най-добрият ви избор.

Външни мебели

Басейнът е идеалният фон за развлекателна зона на открито. Вашите приятели и семейство ще обичат да релаксират и да общуват с хладната синя вода, така че защо да не инвестирате в качествени мебели на открито? Уверете се, че сте избрали мебели, които са напълно водоустойчиви. Налични са широка гама от опции за мебели, които са едновременно издръжливи и привлекателни. Няма нищо по-хубаво от това да се отпуснете на слънце след дълго плуване, така че не забравяйте да поставите няколко шезлонга около басейна си. Можете дори да инсталирате чадър за басейн за UV защита.

Настилка и плочки

Избраният от вас стил на настилка ще играе огромна роля в цялостния облик на вашия басейн. Налична е огромна гама от цветове, текстури и форми, така че не се колебайте да бъдете креативни. Когато асфалтирате зоната около вашия басейн, най-важното нещо, което трябва да имате предвид, е безопасността. Водата в басейна може да причини настилка да стане изключително хлъзгава, което да доведе до опасност от падане. Уверете се, че сте избрали неплъзгащи се плочки или настилки, за да сведете до минимум риска от неприятни инциденти.