folio-za-basein-sinioТози въпрос се задава от всеки собственик, решил да построи или вече е изградил свое лично басейн.

Определено всеки избор зависи от размера на средствата, с които разполага собственикът.

 Облицовка от стъклена мозайка

Най-красивото, изискано и скъпо е покритието от стъклена мозайка, в допълнение, то ви позволява да реализирате всякакви дизайнерски идеи.

Стъклената мозайка практически не абсорбира вода, поради което може да служи много дълго време, без да се изисква ремонт. На закрито или на открито такава мозайка е еднакво практична. Издържа на температурни крайности от -30 до 145 градуса С и лесно справя със замръзване и размразяване. Обикновено мозайката е с квадратна форма и малък размер, което улеснява обличането на неравности, ъгли, извивки.

Производителите на мозайка, стремейки се да улеснят и ускорят полагането, правят плочи върху решетка от малки части, които са залепени със специално лепило за плочки, след което се използва водоустойчива фугираща смес.

Наред със стъклените мозайки, използването на порцеланови плочки е доста популярно.

Облицовка с керамични плочки и мозайки.

Най-често облицованите басейни с керамика:

  • Керамична мозайка;
  • Тухлена плочка;
  • Порцеланова плочка.

Този материал е надежден, издръжлив и красив. По време на работа обаче понякога има нужда от подмяна на дефектни елементи. За да замените, трябва да източите басейна, да премахнете счупените плочки, да почистите повърхността, да обработите със специален инструмент и след това да монтирате нови плочки и да запечатате фугите с водоустойчива фугираща смес. Само при спазване на технологичните изисквания можете да сте сигурни, че новият елемент ще издържи дълго време и няма да падне.

Специалистите от baseini.eu ви представяме най-доброто качество на европейския пазар – басейните на немския производител Trendpool. Като професионалисти в монтажа и ремонтите на сглобяеми и модулни басейни, ние Ви гарантираме, че продуктите, които предлагаме ще Ви донесат удоволствие в дългосрочен план. В състояние сме да поправим облицовката на вашия басейн с всякаква сложност. Поверете работата на професионалисти и се насладете на резултата!

Облицовка с PVC фолио.

През последните години PVC филмът се използва много често за облицовка на басейн.

Този материал има няколко предимства. В същото време това е декоративна облицовка на басейна и хидроизолационен материал:

PVC филмът има дълъг експлоатационен живот, повече от 10 години (ако е подсилено покритие).

Покритието е устойчиво на температурни крайности и ултравиолетово лъчение.

PVC филмите са сертифицирани и безопасни за хората.

Можете да облечете малък басейн с PVC филм за няколко часа, т.е. кратки срокове.

Устойчив на пречистване на водата.

Разнообразието от цветове от обикновена, за да имитира мозаечно покритие, позволява използването на PVC филм за доста взискателни купувачи.

Цената на PVC фолио е 2-3 пъти по-евтина от плочки или мозайки, съответно, цената на облицовката с PVC филм също е значително по-евтина.

PVC филмът е сто процента ремонтиращ в случай на дупки, драскотини и други дефекти.

Има някои недостатъци на PVC покритието, но те са незначителни в сравнение с предимствата:

Филмът може да се надраска;

С течение на времето цветът избледнява малко;

Ако погледнете внимателно, дефектите по шевовете са видими, особено когато филмът е обикновен.

Не се препоръчва да покривате басейна с PVC филм, ако подземните води са разположени наблизо.

Ако трябва да ремонтирате или облицовате басейна с PVC филм, поканете специалисти от фирма за изграждане на басейни. Цената на услугите ще се различава благоприятно от тези, които ви предлагат други фирми. Ние гарантираме бърза, висококачествена работа, индивидуален подход. Не отлагайте решението за по-късно, обадете се сега!