baseini-shkorpilovci-7

Обикновено тестване на вода за вашия басейн

Тестването на водата в басейна може да ви се струва като скучна работа, когато не сте свикнали, но след като сте настроили системата и химикалите си, това трябва да отнеме само няколко минути. Водата в басейна трябва да се тества поне веднъж седмично и по-често през летните месеци, когато се използва интензивно. Уверете се, че водата в басейна ви е химически балансирана, означава, че няма риск за здравето на плувците, водата остава красива и чиста, а басейнът и оборудването ще се нуждаят от по-малко поддръжка.

 

Водната проба

Преди да можете да тествате водата си, ще трябва да вземете проба. Използвайте чиста чаша или бутилка и я задръжте с главата надолу, така че отворът да е обърнат към дъното на басейна, след това я поставете във водата, докато се потопи напълно и я обърнете с главата надолу, за да се напълни с вода. Пробата трябва да се събира от центъра на вашия басейн, далеч от струи, помпи или отвори за скимер.

 

Използване на тест ленти за вашия домашен басейн

Това е най-популярният начин за тестване на водата в басейна, тъй като това е много лесен процес, който е трудно да се направи погрешно и дава точни резултати. Вашият комплект ще съдържа много празни ленти за тестване в малък контейнер с диаграма за съвпадение на цветовете на гърба. Вземете пробата си от вода и капнете една суха лента във водата и след това я задръжте да изсъхне за 10 до 15 секунди. Когато е време да проверите резултатите си, сравнете цвета на тест лентата с диаграмата и ако нивото на рН, алкалност или свободен хлор е извън безопасната зона, тогава можете да добавите нужните химикали.

 

Използване на комплект за тестване на течна вода

За да използвате течен комплект за тестване, добавете конкретни количества определени химикали към водна проба и използвайте цвета на разтвора, за да определите резултатите си. Започвате със събиране на пробна вода и добавяне на различни химикали за тестване на рН, нивото на хлор, общата алкалност и нуждите от киселина.

 

Прецизни инструкции за това колко от всеки химикал, който да използвате, ще бъдат включени в комплекта ви и след като ги добавите и разклатите уловителя, за да смесите течностите, можете да сравните цвета, който виждате, с тези на таблицата за улавяне. Изследвайте течностите на бял фон, за да сте сигурни, че получавате точни резултати.