Басейните от неръждаема стомана са иновативно решение при изграждането на такива конструкции. Освен дълъг експлоатационен живот, такива басейни се отличават с високо ниво на износоустойчивост и естетика. Като допълнение, такава структура е силно устойчива на различни видове деформации.

Предимства на стоманените басейни

Басейните от неръждаема стомана са изключително популярни поради следните предимства:

  • Неограничени възможности за външен вид;
  • Простота и лекота, благодарение на които е възможно да се монтира басейнът дори на покрива на къщата;
  • Дълъг експлоатационен живот;
  • Възможност за използване на художествено осветление и друго оборудване за създаване на уникален дизайн;
  • Възможност за монтаж на мястото на стария басейн;
  • Предимствата на стоманените басейни включват и факта, че те могат да бъдат монтирани на всяка открита площ.

Ползите от използването на басейни от неръждаема стомана

stomanen-basein

Друго предимство на тези конструкции е, че производството на стоманени басейни се извършва в най -кратки срокове. Освен това изграждането на такива басейни отнема не повече от пет седмици. За сравнение, отнема около 3-4 месеца за изграждане на бетонни басейни с PVC фолио или плочки и мозайки.

Инженеринг и дизайн

Стоманените басейни са блоково-модулен дизайн, базиран на използването на поддържащи механизми и панели, изработени от ламарина. Използването на тази технология допринася за значително ускоряване на строителния процес и премахване на ограниченията, присъщи на класическите бетонни басейни.

За монтажа на такъв басейн се използват неръждаеми модули, които са свързани чрез заваряване на мястото на инсталиране. Благодарение на използването на модулен принцип възможността за изграждане се осигурява в най -кратки срокове. Този принцип на изграждане също така позволява безпроблемно изграждане на басейни във вече завършена конструкция.

Конструкцията на стоманените басейни предвижда монтирането на следните структурни елементи:

Стълби. Те осигуряват безопасно спускане и излизане от купата. Стълбите за плувни басейни също създават комфортна среда за ефективността му. Те могат да бъдат поставени в басейни с всякакъв обем и дълбочина. Освен това е възможно да се монтират две или повече стълби.

Вградени части. Тези елементи се монтират директно в купата по време на строителството. Вградените части са предназначени за всмукване и подаване на вода, както и за събиране на отломки от дъното и повърхността на стените. Те също са от съществено значение за правилната циркулация и пречистване на водата.

Парапет. Тези елементи са от съществено значение за комфортната и безопасна работа на стоманените басейни. Парапетите трябва да бъдат планирани по време на фазата на проектиране. Монтажът на тези елементи започва веднага след изграждането на купата.

Приливна решетка. Този конструктивен елемент се използва в преливни басейни от неръждаема стомана. Преливната решетка се използва за покриване на басейна. Освен това е важен декоративен елемент.