basein-bojichen-ruse-2

Поддържането на балансирана вода в басейна е от решаващо значение за осигуряване на безопасна и здравословна среда за плуване. Но това не е толкова просто, колкото просто да се уверите, че имате хлор.

Ако някакъв химикал е леко изключен, той може да изхвърли останалите, превръщайки вашия басейн в среда за размножаване на бактерии. За щастие, балансирането на химикалите за вода в басейна не е трудно. И в крайна сметка ще стане рутина.

За да запазите басейна си безопасен, чист и защитен по всяко време, ето погледнете значението на балансираната вода в басейна, заедно с различните видове химикали, които да използвате и как да ги използвате.

Значението на балансираната вода

Балансираната вода в басейна е чиста, безопасна, здравословна и удобна за плуване. И това ще предотврати повреда на структурата и оборудването на вашия басейн.

Твърде много хлор ще причини дразнене на кожата и очите и потенциални заболявания, докато твърде малко няма да бъде ефективно за унищожаване на бактерии, водорасли и други замърсители.

Ако нивата на pH са твърде високи, водата ще стане мътна и ще създаде отлагания върху скалите на стените и оборудването на басейна. И ако нивата на рН са твърде ниски, повърхностите и оборудването на басейна ще се натравят и корозират.

Просто казано, небалансираната вода може да доведе до множество нежелани проблеми с вашия басейн. Затова направете услуга на себе си и вашия басейн и поддържайте водата си балансирана.

Колко често да я тествате

Подземните басейни в задния двор трябва да се тестват с тестов комплект веднъж седмично. И ако някой от химикалите е в дисбаланс, ще трябва да тествате водата ежедневно, докато химикалите се балансират.