basein-bojichen-ruse-9

Притежаването на собствен басейн има много предимства. Плуването може да подобри вашето здраве и фитнес, а партитата на басейна с приятели и семейство са запомнящи се и забавни! Повечето собственици на басейни обаче ще се справят с усложнения от време на време. От мътна вода до запушени филтри, повечето проблеми могат лесно да бъдат решени с малко знания и грес за лакти. За щастие се предлагат широка гама от продукти и аксесоари, за да сте сигурни, че поддържането на вашия басейн в задния двор е бриз! Ако изпитвате сериозен или дългосрочен проблем с вашия басейн, не се колебайте да се обадите на експерт.

Моят басейн разполага с хидравлични нива

Поддържането на правилния баланс на химикали във вашия басейн може да изглежда сложно, но всъщност това е прост процес. Има няколко признака, че вашият басейн може да изпитва химически дисбаланс. Ако забележите парене в очите и гърлото, зелена коса, увеличени петна, силна миризма или наличие на слуз, време е да действате. За щастие има голям набор от течни хранилки, които могат автоматично да откриват и коригират Ph дисбалансите във вашия басейн.

Моят басейн е мрачен или обезцветен

Грабнахте хавлията и очилата и сте готови за ободряващо плуване, а пък басейна ви е придобил гаден цвят! Ако вашият басейн изведнъж е облачен или обезцветен, това може да е знак, че неприятни бактерии превръщат вашия басейн в техния дом. За да предотвратите това, уверете се, че имате надеждна система за филтриране на вашия басейн. Качественият филтър може да премахне вредните отломки и други неприятности от вашата вода. В комбинация с мощна помпа можете да гарантирате, че вашият басейн ще остане чист за следващата ви плувна сесия.

Моят басейн е пълен с отломки и мръсотия

Ако сте собственик на басейн, може да ви се струва, че водите трудна битка срещу мръсотия и отломки. Басейните в задния двор винаги са изложени на риск да се напълнят с мръсотия, насекоми и растителни вещества. За да предотвратите това, уверете се, че вашият басейн не е разположен директно под дърво, за да избегнете падането на листата. Стойте далеч от растения, които хвърлят прекомерни семена и никога не обграждайте басейна си с чакъл. За останалите отломки, тук има набор от ръчни и автоматични почистващи средства за басейни, които могат да изсмукват всяка унция мръсотия. Уверете се, че инвестирате в почистващ препарат за басейни от доверена марка като Pentair, Zodiac или Polaris.

Моят басейн не е забавен!

Основната цел на басейна в задния двор е да се забавлявате с приятелите и семейството си. Басейнът може да служи като чудесен фон за следващото ви парти на открито. Ако не мислите, че вашият басейн обслужва този уау фактор, защо не инсталирате някои подводни светлини? Предлага се в богата гама от цветове, осветлението на басейна може да създаде настроение за забавно парти или романтично среднощно плуване. Басейнът не е забавно, когато е твърде студено, за да плувате. Ако искате да се наслаждавате на басейна си през цялата година, може да помислите за нагревател.