Имайте предвид, че всички басейни са малко по-различни и вашият басейн може да се нуждае от специални грижи, които не са споменати тук. Ако имате някакви съмнения относно правилното консервиране на вашия басейн, препоръчваме ви да се свържете с фирма за поддръжка на басейни във вашия район.

Качествени услуги за обслужване и поддръжка на басейни от фирма baseini.eu, които предлагат най-доброто качество на европейския пазар – басейните на немския производител Trendpool. Гарантират, че басейните, които предлагат ще Ви донесат удоволствие в дългосрочен план.

Ненавременната консервация на басейна или липсата на такава може да доведе до скъпи повреди на оборудването на басейна или до пълното му излизане от строя.

Мерките за запазване трябва да се извършват още преди първата слана, веднага щом температурата падне под 15 ° C.

  1. Първо трябва да регулирате стойността на pH до ниво от 7,2 – 7,6 единици. Добавете дезинфектант към басейна (хлор на гранули или таблетки), против водорасли. През зимата е малко вероятно водораслите да могат да се развият достатъчно, но веднага щом пролетните слънчеви лъчи затоплят водата, те веднага ще започнат активно да се размножават и за да се предотврати това, трябва да се добави алгицид към водата преди консервиране.
  2. С помощта на подводна прахосмукачка почистете дъното и стените на басейна от различни видове замърсители.
  3. Промийте обратно филтрите, като зададете съответния режим на филтърния резервоар.
  4. Въведете специален препарат за консервиране на басейна във водата, той ще поддържа водата чиста (при липса на замръзване).
  5. След въвеждането на течност за зимуване, басейнът трябва да работи в режим на филтриране за 2-3 часа.
  6. Водата в басейна трябва да се източи до ниво 10 cm под ръба на захранващите дюзи.
  7. След това трябва да демонтирате и премахнете помпите, филтриращия блок, противотока, отоплителната система, да източите останалата вода от тях и, ако е възможно, да ги преместите в отопляема стая.
  8. След изпразване на тръбопроводната система свободните краища на дренажите трябва да се затворят с тапи. Също така монтирайте тапи от пяна във вдлъбнатините на светлините, скимера и дюзите, които са останали над водата.
  9. Водното огледало трябва да бъде покрито със специални поплавъци за запазване, това са специални ударопоглъщащи подложки с ниска водопоглъщаемост, които са прикрепени около периметъра на басейна и са потопени във водата с 80%.
  10. И последният, последен етап е инсталирането на капака. Идеалният вариант е всесезонно покритие, което предпазва от прах и мръсотия през лятото и се превръща в елемент от системата за опазване през зимата.