Със сигурност ще бъде натоварен летен сезон за собствениците на басейни в България, като някои ограничения на COVID-19 потенциално все още съществуват, за да ограничат несъществени пътувания и социални събирания. В резултат на това много собственици на басейни ще изберат да останат вкъщи тази година и да се насладят на собствения си двор.

Ето защо е умно да започнете да подготвяте басейна си сега, за да можете да прекарате лятото си попивайки на слънце и да не се стресирате за поддръжка или ремонт. Ако не сте използвали басейна си от известно време, може да отнеме известно време, за да подготвите всичко преди началото на лятото.

Разгледайте тези четири начина да приведете басейна си в лятна форма, за да можете да започнете сезона с гмуркане.

плувен-басейн (2)

Пълна поддръжка на басейна

Редовната поддръжка е съществена част от собствеността на басейна и трябва да се прави правилно, за да запазите семейството си в безопасност. За съжаление поддръжката се пренебрегва през зимата, когато собствениците на жилища не използват басейните си често (ако изобщо).

Започнете, като добавите подходящите химикали към вашия басейн, като задължително се консултирате с производителя на вашия басейн, ако не сте сигурни какъв тип химикали да използвате. След това извадете листа и други отпадъци, почистете дъното на басейна с вакуум и изтъркайте отстрани.

След това проверете цялото си оборудване за басейна, включително помпата и филтъра. Уверете се, че всички части функционират правилно, като се уверите, че са чисти и отпушени. След това проверете дали имате подходящо количество вода във вашия басейн. Ако не, сега е моментът да го напълните отново.

И накрая, тествайте водата в басейна, за да се уверите, че има правилните химически нива.

Извършете обща поддръжка около басейна

След като сте почистили басейна си, е време да извършите и други поддръжки около зоната на басейна. Започнете с проверка на осветлението на басейна, за да сте сигурни, че работи правилно или трябва нещо да бъде заменено. Уверете се, че покривът на басейна ви е функционален и няма разкъсвания. И накрая, потвърдете, че всичките ви огради все още са непокътнати, за да спазват местните разпоредби.

Ако имате озеленяване в района на басейна, ще искате също така да отрежете дърветата и храстите си, така че листата и клоните да не попаднат във вашия прясно почистен басейн. (Като алтернатива можете да изберете да направите това, преди да почистите басейна.)

Подгответе своите играчки и градински мебели за басейна

След това извадете мебелите на басейна си от склада и ги почистете дълбоко, преди да ги поставите около басейна. Разгледайте това, което вече имате, и решете дали ще трябва да купите повече столове, маси или друго външно обзавеждане.

Пригответе барбекюто

Не на последно място е време да докарате барбекюто си в добра форма, за да храните семейството си с вкусна храна през лятото. Отделете време за дълбоко почистване на всички зони на барбекюто, като се отървете от натрупаната през зимата мръсотия. Накрая проверете дали всички ваши инструменти за барбекю са в изправност.