Оказва се, че в света има басейни, които могат да дадат шанс на най -невероятните морета!

  1. Геотермална баня Синя лагуна (Исландия)

Ако обичате да се наслаждавате на топла вода и в същото време да улавяте снежинките с език, тогава отидете в Исландия. Геотермалният спа център Blue Lagoon е една от най -посещаваните атракции в света. Водата на езерото е богата на минерални соли и силиций, чиято концентрация придава на езерото изненадващо наситен син цвят. Смята се, че плуването в езерото помага на хора с различни кожни заболявания. Температурата на водата е 38-39 градуса целогодишно.

  1. Басейн в хотел San Alfonso del Mar (Чили)

Басейнът побира 250 хиляди кубически метра вода и се простира на цял километър! Тази невероятна сграда се появява на Тихия океан през 2006 г. и година по -късно е вписана в Книгата на рекордите на Гинес. Площта на гигантския басейн е 8 хектара, дълбочината е 35 метра, температурата на водата е +26 градуса. Басейнът е толкова голям, че гостите на хотела дори наемат малки лодки и платноходки, за да се возят по повърхността му.

  1. Марина Бей Сендс Скай Парк (Сингапур)

. Марина Бей Сендс Скай Парк

Басейнът се намира на кулата на един от най -скъпите хотели в света на надморска височина от 200 метра и е най -високият в света. Басейнът няма видими страни, което създава впечатлението, че ръбът на водата пада на височина.

4.Басейн с айсберги (Австралия)

Той се намира в столицата на Австралия, Сидни, на един от най -известните плажове в страната – Bondi Beach. Това е единственият зимен басейн в света, основан през 1929 г. от група австралийски спасители. Туристите обичат да наблюдават как вълните се разбиват на ръба на „айсбергите“.

  1. Бадешиф (Германия)

В превод от немски името на басейна означава „кораб за къпане“. Това е може би най -необичайният изкуствен резервоар не само в Германия, но и по целия свят. Той е построен през 2004 г., за да позволи на берлинчани да се наслаждават. През лятото басейнът е на открито, през зимата е покрит със специална тента и се превръща в плаваща сауна.

  1. Library pool в Ко Самуи (Тайланд)

Плажът е известен със своите фантастични пейзажи и е застроен с голям брой хотели. Но това, което прави най-голямо впечатление на туристите, е кървавочервеният басейн, където водата прилича на кръв благодарение на комбинацията от розови, червени и оранжеви плочки.

  1. Басейн на Леонардо Ерлих (Япония)

Намира се в Музея на изкуствата на 21 -ви век в японския град Каназава. Това не е просто резервоар с вода, а инсталация на аржентинския художник Леонардо Ерлих. Прилича на обикновен басейн, в който се пръска кристално чиста вода. Ако обаче застанете малко на ръба и ще видите странни неща: хората вървят по дъното на басейна и ви гледат през водния стълб. Басейнът всъщност е илюзия. Басейнът е напълно празен, на дъното има специално помещение, стените на което са боядисани в аквамаринов цвят. Когато се гледа отгоре, басейнът изглежда пълен с вода.